Изображение 2128

 

Традиції відзначення Першотравня на робітничій Дніпропетровщині беруть початок ще з кінця позаминулого сторіччя.

Підтримуються вони й у наші дні. В День міжнародної солідарності трудящих в обласному центрі відбулася святкова хода та мітинг представників трудових колективів і профспілкових організацій Дніпропетровська та інших міст регіону.

Заходи за рішенням Федерації профспілок України пройшли під лозунгами забезпечення конституційних прав і гарантій для людини праці.

У акціях взяли участь понад 5 тисяч чоловік. Найбільш численні делегації представили металурги та гірники, вугільники Західного Донбасу, енергетики, комунальники, освітяни, харчовики, хіміки та ін. Ходу колон супроводжував духовий оркестр.

На мітингу на центральній площі міста виступили голова облпрофоб’єднання В.Дубіль, представники профспілок – В.Яницький (металурги), В.Зінов'єв (вугільники), О.Сова (Молодіжна рада профцентру), Є.Кузьменко (освітяни), С.Тініцька (харчовики), перший заступник губернатора області А.Крупський. На трибуні також були мер Дніпропетровська І.Куліченко і голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини В.Сергєєв.

Учасники мітингу прийняли звернення до центральних і місцевих органів влади та роботодавців з вимогами вжити дійових заходів задля забезпечення стабільної роботи економіки та повної зайнятості, зростання рівня оплати праці та збереження соціальних гарантій, припинення порушень трудового законодавства, невідкладного укладення Генеральної угоди на 2013-2015 рр.

Чимало першотравневих акцій також відбулось в містах та районах, , на підприємствах області.

Першотравню був присвячений черговий номер обласної профспілкової газети «Позиция», яка була вивішена на інформаційному стенді Будинку профспілок.

 

                                                                                     В.Коврига

                                                                                     Дніпропетровськ

 

Изображение 2165

 

 Изображение 2164

 

Изображение 2161

 

Изображение 2121

 

Изображение 2113

 

Изображение 2154