IMG 4159

 

24 квітня 2013 року відбулось ІV засідання Чернігівської обласної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України з порядком денним:

„Про подальше вдосконалення діяльності профспілкових органів по представництву і захисту професійних, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки”

У доповіді голова обласної Ради Профспілки Лисіч В.Г. окреслив основні спільні кроки Центральної Ради Профспілки та обласної Ради по соціальному захисту членів Профспілки, в першу чергу, це підняття престижності і посилення мотивації роботи в організаціях та установах соціальної сфери, реалізація належного фінансування закладів соціальної сфери, робота по захисту прав працівників, створення сприятливих умов праці, контроль за станом забезпечення виконання законодавчих та нормативних актів з питань оплати праці, організація літнього відпочинку і оздоровлення дітей працівників галузі, проведення та участь у галузевих конкурсах, спортивних і творчих змаганнях.

Особлива увага була зосереджена на роботі по зміцненню, підвищенню рівня захисту інтересів спілчан, росту авторитету профспілок у трудових колективах, оновленню форм і методів профспілкової роботи, проведенню широкої інформаційної та роз'яснювальної роботи серед членів Профспілки.

Основним напрямком роботи обласної Ради Профспілки є підвищення рівня оплати праці, недопущення скорочення чисельності працівників соціальної сфери в області, унеможливлення фінансування галузі по залишковому принципу при розподілі міжбюджетних трансфертів.

З метою вдосконалення діяльності профспілкових органів по представництву і захисту прав та інтересів членів Профспілки проведено поглиблений аналіз щодо недоліків та упущень по залученню в Профспілку нових членів, проведенню пропагандистської роботи, навчанню профспілкових кадрів, реалізації кадрової та молодіжної політики.

В заключному слові Віталій Лисіч зазначив, що зроблено багато, а попереду - ще більше напруженої, копіткої роботи, спрямованої на головне: збереження та зміцнення Профспілки, посилення впливу Профспілки на кожному рівні суспільного життя. А для цього потрібні організаційна сила, чітка взаємодія обласної Ради і первинних профспілкових організацій, безумовне виконання статутних норм, прийнятих рішень, єдність і солідарність.

Члени Ради обговорили низку актуальних питань, які пропонувались порядком денним, за підсумками обговорень прийнято відповідно постанови.

Рада внесла зміни до персонального складу обласної Ради Профспілки.

 

 

 

За інформацією Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України