23509283 1945668512117036 2967840677439294298 o

У спортивному комплексі «Юність» в місті Ужгороді відбулися фінальні змагання XXVIІ обласної міжгалузевої спартакіади профспілок Закарпаття. В них взяли участь 15 збірних команд обласних організацій галузевих профспілок – усього понад 350 учасників. У проведенні спартакіади її організаторам допомагала обласна організація ФСТ «Спартак» (Микола Щадей). До речі, немає жодної області України, де б профспілкові спартакіади проводилися 27-й рік поспіль.

Яскравою і видовищною була церемонія відкриття спартакіади. Команди-учасниці пройшли спортивною колоною, на чолі якої прапороносці несли Державний прапор України, прапори Федерації профспілок України, НОК України та ФСТ «Спартак». Більшість команд-учасниць були в єдиній спортивній формі, з прапорами галузевих профспілок.

Учасників і гостей спартакіади тепло привітали голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ерфан, головний суддя спартакіади, суддя Національної категорії Анатолій Плеханов. Музичним дарунком учасникам свята спорту стала пісня «Україна» (слова і музика Тараса Петриненка), яку виконала Марина Кушнір – солістка студії «Зорепад» обласного Будинку культури  профспілок.

В усіх видах спартакіади була напружена спортивна боротьба. У волейболі серед жіночих команд перше місце завоювали освітяни, а у чоловіків – медики. У турнірі з міні-футболу заслужену перемогу здобула команда торгівлі. У змаганнях з шахів найсильнішими були Дарієла Ростовська і Володимир Рижонков (охорона здоров’я), у шашках – Надія Кривдик (охорона здоров’я) і Володимир Шопа (освіта).

У гирьовому спорті у ваговій категорії до 70 кг. чемпіоном став Михайло Тупиця (ЖКГ), до 90 кг. – його колега по команді Василь Потокій, понад 90 кг. – Олександр Марчук (текстильна та легка промисловість), а в командному заліку перемогли комунальники. У дартсі не мав рівних Сергій Баркасій (освіта). У настільному тенісі перемогли Тетяна Бутко (охорона здоров’я) і Олександр Туцканюк (лісові галузі). Завершилися змагання видовищним видом – перетягуванням канату, де впевнену перемогу здобули освітяни.

За підсумками спартакіади, найбільшу кількість призових місць завоювали спортсмени обласних організацій профспілок працівників охорони здоров’я (Володимир Турок) та освіти і науки (Тетяна Повханич) – по 9, культури (Наталія Товтин) – 4, житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (Іван Зелінський) і державних установ (Марія Петечук) – по 3. А усього призерами спартакіади в окремих видах стали представники 11 команд галузевих профспілок з 15 учасниць.

Нагороди призерам змагань – кубки, медалі та дипломи вручили голова облпрофради Володимир Фленько, інші члени оргкомітету.

XXVIІ обласна міжгалузева спартакіада профспілок ще раз засвідчила те, що профспілки нашого краю дбають про розвиток масової фізичної культури і спорту серед спілчан. В цьому Закарпаття може бути прикладом для інших областей України.

На фото:

- на відкритті XXVII міжгалузевої спартакіади профспілок Закарпаття;

- учасники спартакіади;

- за шаховою дошкою;

- переможці спартакіади у перетягуванні канату – освітяни;

- проходять змагання з гирьового спорту;

- під час церемонії нагородження;

- призери з гирьового спорту отримали нагороди;

- кращі у змаганнях з шашок.

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-