P1630275

 

Відбулось чергове заняття Школи молодого профактивіста Федерації профспілок Вінницької області, головним питанням якого було Профспілковий органайзинг – інструмент зміцнення профспілок.

З презентацією проекту виступила Тетяна Побережна - модератор українсько-данського проекту, голова обласної організації профспілки працівників культури.

Під час зустрічі учасники обговорили актуальні проблеми органайзингу, способи інформування молоді про профспілки.

Слухачі не тільки отримали теоретичні знання, а й виконали практичні завдання, як індивідуальні, так і групові.

Також у процесі розгляду етапів органайзингової кампанії відбувся обмін досвідом між учасниками. Було зазначено, що важливим елементом успішної органайзингової кампанії є поширення інформації про профспілки серед широкого загалу молоді.

 

Тренінг «Психологія спілкування та її наслідки у посиленні мотивації профспілкового членства», який провела Світлана Анпольська- заступник Голови ФПО, був цікавим тому, що молодь змогла поповнити свої навчальні кейси декількома рольовими іграми, в яких потренувалися  «агітувати» до вступу в профспілку нових членів та визначити їхній рівень мотивації. Важливо – відчувати себе частиною певної профспілкової спільноти, яка не тільки тебе захищає, а й дає можливість самореалізуватися у колі однодумців.

 

Підводячи підсумки, Тетяна Побережна та Світлана Анпольська наголосили, що профспілковий рух у сучасних умовах потребує лідерів нової формації, фахівців компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї та приймати нестандартні рішення. І одним із осередків активного профспілкового життя є студентська первинка, що дає можливість молоді реалізувати та вдосконалювати себе.

 

P1630271

 

P1630272

 

 Федерація профспілок Вінницької області