IMG 1491

 

 

У зв’язку з неприйняттям Черкаською міською радою бюджету обласного центру на 2018 рік, виникли проблеми забезпечення повноцінного функціонування міста – своєчасність та в повній мірі виплата заробітних плат працівникам бюджетної сфери, проведення розрахунків організацій, установ за отримані комунальні послуги, фінансування робіт з ліквідації наслідків стихійних явищ, виконання програм соціального забезпечення населення тощо.

Федерацією профспілок області 17 січня під час проведення сесії міськради була проведена протестна акція з вимогою прийняття бюджету.

Нажаль вимоги профспілок тоді не були почуті. На чергову сесію 29 січня до профспілок долучилися представники націоналістичних організацій, учасники  АТО, містяни.

Головна вимога громади – прийняття бюджету, розпуск недієздатної ради.

Після напружених 4-х годин один із чотирьох зареєстрованих варіантів бюджетів був прийнятий.

Наступний хід сесії став ще гострішим, адже після розпуску міськвиконкому ще 5.01.2018 р. формування нового його складу потребувало депутатського взаєморозуміння. Неприйняття рішення про формування виконкому завершилось голосуванням за саморозпуск депутатського корпусу. Відповідний лист за дорученням міського голови готується до Верховної Ради України.

Нагадаємо, що профспілки ще 25 січня направили вимогу до голови облдержадміністрації та міського голови Черкас щодо ініціювання перед парламентом питання дострокового припинення повноважень діючої міської ради та призначення позачергових виборів Черкаської міської ради у зв’язку з неприйняттям бюджету м. Черкаси.

Таким чином, питання фінансового забезпечення потреб обласного центру вирішене, але проблеми життєдіяльності управління міста залишаються.

 

Федерація профспілок Черкаської області

 

IMG 1502

 

IMG 1520

 

 

 

IMG 1526