Григорій Осовий: «Влада посилює наступ на майнові права профспілок»

photo

Ми обурені діями органів прокуратури Полтавської області, які силоміць виставляють серед зими працівників обласної ради і комітетів профспілок з Будинку спілок, який свого часу було збудовано за кошти членів профспілок.

За попередньої злочинної влади під адміністративним тиском суди неправомірно, всупереч Конституції і законів України приймали рішення про визнання профспілкових об’єктів державною власністю. Прикро, але нажаль, нинішня влада йде стопами попередників, замість того, щоб відновити справедливість і законність у цьому питанні, приймаються судові рішення про роздачу профспілкових центрів в Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Полтавській областях, де отримують соціально-економічний захист і правову допомогу тисячі простих людей.

Всупереч законним правам їх профспілкових власників відбувається заселення цих будівель різними державними організаціями і установами, фактично паралізується робота обласних профспілкових організацій.

Це удар по національному профспілковому руху в цілому з метою ослабити силу профспілок і їх боротьбу за права та інтереси трудового люду.

З цього приводу чисельні профорганізації висловили своє обурення діями влади і вимагають від Президента України як гаранта Конституції, Уряду, Генерального прокурора забезпечити законні права та існуючі гарантії профспілок на захист їхньої власності.

Звернення профспілок Полтавщини з приводу збереження профспілкового майна

Прес-центр ФПУ

Архiв