16708393 1413076705430996 4143400042818618878 n

 

 

Думки співвітчизників різняться залежно від віку та суспільного положення людини. В останні роки нам активно нав’язують думку про комуністичну ідеологію Дня міжнародної солідарності трудящих.

Зауважу, що більш ніж у 130 країнах цей день відзначається на державному рівні, хоч і має різну назву та форми проведення.

Але походження Першотравня має свою історію. Це боротьба трудящих за зменшення тривалості робочого часу та право створення робочих організацій на підприємствах країни, в якій ніколи й не будували «світле комуністичне майбутнє». Центром боротьби американців за скорочення робочого часу став Чикаго, до протестів долучилися робітники Нью-Йорка, Детройта, Балтимора, інших промислових міст.

Масові протести та розгін робітників поліцією 1 травня 1886 року і стали історичними.

На жаль, сьогодні в Україні загрозою національної безпеки є не тільки зовнішня агресія східного сусіда.

Проблемою стали соціально-трудові відносини. Лібералізація їх та ліквідація державного контролю й привели до низького рівня зайнятості населення, тіньової економіки, низьких соціальних стандартів, заборгованості з виплати заробітної плати, різкого розшарування населення за статками, непомірного порівняно з доходами працюючих росту вартості життя. Як наслідок зневіра та масова трудова міграція українців.

Невже ці проблеми можуть бути вирішені без участі представників трудових колективів, громадянського суспільства, чи залишимо їх вирішення дітям та внукам?

 

Федерація профспілок Черкаської області

 

 

 

IMG 1491

 

krt6QDbr rM

 

 

 

 

rDDVEoIZIXY

 

 

 7799