22  20180323 100649

Запорізька обласна рада профспілок, гідно плану проведення виїзних семінарів на 2017-2018 навчальний рік, провела семінар профспілкового активу Василівського району Запорізької області, який зібрав 150 профспілкових активістів.

Відкрив семінар заступник голови Василівської районної ради Андрій Дашковський, він підкреслив важливу роль таких зустрічей і висловив сподівання, що вони носитимуть і надалі регулярний характер. У семінарі взяв участь Володимир Самойленко - начальник управління агропромислового розвитку Василівської райдержадміністрації.

22   20180323 100620

Учасники семінару обговорили низку питань. Зокрема, висвітлювались наступні питання: про дії профспілок щодо захисту конституційних, трудових, соціально-економічних прав трудящих. Перші результати та подальші дії профспілок. Мінімальна зарплата: що змінилося. Індексація заробітної плати. Питання призначення субсидій. Пенсійна реформа. Зміни у законодавстві про колективні договори. Особливості державного бюджету 2018 року. - з доповіддю виступила Тамара Белескова – начальник відділу з питань соціально-економічного захисту інтересів трудящих Запорізької облпрофради.

Про основні проблеми з питань охорони праці і шляхи їх вирішення з позиції профспілок розповів Микола Чос – головний технічний інспектор праці обласної ради профспілок.

На семінарі були присутні соціальні партнери профспілок – Фонд соціального страхування. З темою щодо змін у законодавстві про соціальне страхування виступила Людмила Тахтарова – начальник відділу із організації медичної реабілітації Василівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області.

Присутні виявили високий інтерес до питань, що обговорювались на семінарі, вони звертались до лекторів із конкретними питаннями та отримали на них відповіді.

22  20180323 115525

22  20180323 120454