DSC 0010

 

… Такий посил став осердям проведення спільного заходу Полтавської обласної ради професійних спілок та Полтавського обласного центру зайнятості 29 березня 2018 року.

 

Відкрила засідання Ганна Никифорівна Таргаєва – заступник голови Полтавської облпрофради, котра привітала учасників навчання й висловила сподівання, що кожен із присутніх членів молодіжної ради облпрофради ,голови молодіжних комісій галузевих профспілок, які беруть участь у засіданні, набудуть нових знань та поширюватимуть їх у своїх колективах.

Засідання Молодіжної ради Полтавської облпрофради було присвячене актуальній в умовах сьогодення проблемі – зайнятості населення, можливості професійного самовизначення, перспективи започаткування власної справи. Хедлайнери заходу – Тамара Сохацька, заступник директора Полтавського обласного центру зайнятості – начальник відділу по системній роботі з ринкоутворюючими підприємтсвами, та Віталій Почеп, заступник начальника відділу профорієнтації Полтавського обласного центру зайнятості розпочали зустріч із загального аналізу ринку зайнятості на Полтавщині, окреслили перелік питань, з якими найчастіше звертаються мешканці міста до їхньої установи. Психолог за освітою Віталій Почеп наддав практичні поради в контексті самопізнання й самореалізації особистості, акентував увагу на мотивах працевлаштування та основних помилках, яких припускаються працівнкии під час співбесіди з роботодавцем, проведення випробувань. Тамара Сохацька провела тренінг щодо перспектив започаткування й ведення власного бізнесу, з власного досвіду розкриваючи основні етапи цього процессу, висвітлюючи зміст обласних программ, які діють в регіоні для підтримки та стимулювання представників малого й середнього бізнесу.

         Засідання Молодіжної ради продовжила її голова – Тамара Жалій, провідний юрисконсульт, доцент кафедри правознавства Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка, яка розкрила оснвні напрямки діяльності Молодіжної ради у 2018 році, підтримала хедлайнерів в питаннях необхідності більшої активності роботавців для залучення українців до роботи на вітчизнаняих підприємтсвах.

Заступник голови Полтавської облпрофради Ганна Таргаєва окреслила головні здобутки профспілок області за останній час, акцентувала увагу на гострих проблемах боротьби профспілок за права та інтереси спілчан, зокрема, триваючому конфлікті з владою щодо рейдерського захоплення майна профспілок.

До речі, приміщення для робочого засідання, обладнане сучасною навчальною оргтехнікою, люб’язно надав молодим спілчанам обласний центр зайнятості, з керівником якого Катериною Клавдієвою у облпрофради склалися тісні ділові взаємини.

         На завершення члени Молодіжної ради схвалили план роботи, окреслили пріоритетні завдання діяльності й запевнили, що продовжать спільну діяльність в напрямку забезпечення прав працівників різних сфер діяльності для реального виконання положень Конституції України, яка гарантує розвиток країни як соціальної.

 

DSC 0002

 

                                                                   Полтавська обласна рада профспілок