1 20180328 100426

 

У Запорізькому районі відбувся семінар-навчання профспілкового активу за участю фахівців Запорізької обласної ради профспілок, на якому були присутні 108 профспілкових активістів.

Відкрила семінар заступник голови Запорізької райдержадміністрації Світлана Чудєснова. Вона висловилась про важливість та своєчасність проведення семінару.

Вів семінар Борис Коношенко – голова координаційної ради району – голова райкому профспілки працівників агропромислового комплексу.

На навчанні обговорювались дії профспілок щодо соціально-економічного захисту інтересів трудящих – перед присутніми виступила Тамара Белескова – начальник відділу соціально-економічного захисту трудящих облпрофради.

Про необхідність здійснення контролю за дотриманням законодавства про охорону праці розповів Микола Плутицький – начальник відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, на транспорті Головного управління Держпраці у Запорізькій області

Тему щодо дотримання норм законодавства в оплаті праці з урахуванням змін у законодавстві, легалізація оплати праці, застосування штрафних санкцій, відповідальність за недотримання норм трудового права висвітлила Юлія Трещук - головний державний інспектор Головного управління Держпраці у Запорізькій області .

Про зміни у законодавстві про соціальне страхування., соціальні виплати, питання реабілітації розповіли Ганна Яременко - начальник відділу роботи з потерпілими та Наталія Кузнєцова - головний спеціаліст відділу роботи з потерпілими Запорізького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Запорізькій області.

В процесі обговорення нагальних питань брали участь представники профспілки працівників освіти і науки, культури, держустанов та агропромислового комплексу.

 

 

Профкурси Запорізької облпрофради

 

20180328 100459