2623 w 647

 

Ігор Басюк, Голова Ради профспілок Івано-Франківської області, взяв участь в колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в області Н. Павлюк.

Управлінці Пенсійного фонду підбивали підсумки роботи відділу організації та координації контрольно-перевірочної роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за рік діяльності.

Відзначено, що найбільше у роботі фахівців підрозділу складають перевірки обґрунтованості поданих документів, що дають право на пенсію та впливають на її розмір. Виявлено 2494 порушення, або в кожній 5 справі. Переплати пенсій склали – 22,3 тис. грн. 63-м пенсіонерам через помилки в документах натомість кошти не доплачено. Загалом сума недоплат складає за рік – 7,6 тис.грн.

Як прозвучало у звіті, не менше випадків призначень пенсії за недостовірними даними упереджено – виявлено аж 2199 порушень.

На тлі таких негативних цифр контроль за обґрунтованістю поданих документів для нарахування пенсій буде посилено. Вагома роль відводиться інформаційній, просвітницькій роботі серед населення, в т.ч. Інтернет –послуги Пенсійного фонду, запити з різних питань.

Виступаючи від імені профспілчанської спільноти Голова РПО Ігор Басюк сказав про тенденцію росту заборгованості роботодавців перед Пенсійним фондом зі слати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, відшкодування витрат на виплату пільгових пенсій. Це питання дуже актуальне, адже безпосередньо також впливає на рівень пенсійних виплат працівникам.

Федерація профспілок України надіслала до Спільних представницьких організацій об’єднань профспілок перелік підприємств та їх борги з обов’язкових платежів. Відтак профспілки та управлінці Пенсійного Фонду України в області об’єднають свої зусилля, щоб спільно вирішувати це питання.

Напередодні з таким закликом про активізацію дій та вивчення ситуації на місцях звернувся до керівників членських організацій ФПУ Голова Федерації профспілок України Г. Осовий, про що зазначив у виступі І.Басюк.

 

Станом на квітень 2018 року 21864 мешканці Івано-Франківської області користуються інтернет-послугами Пенсійного фонду, щоб бути в курсі змін, які повсякчас відбуваються.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області