Изображение 11217

 

Українське тваринництво (окрім мабуть, птахівництва) переживає зараз не найкращі часи. Через постійне зростання вартості кормів, енергоносіїв та інших складових продовжується скорочення поголів’я (особливо великої рогатої худоби), і, як наслідок, зменшення виробництва м’яса і постійне зростання на нього цін.

 

- Витримують у цій ситуації – розповідає голова Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників АПК Галина Смирна, - лише справжні ентузіасти, люди, які розуміють важливість тваринницької галузі як для економіки країни, так і для соціально-трудової сфери, забезпечення зайнятості на селі, з чим зараз є чималі проблеми. І таких керівників сільгосппідприємств, кращих працівників ферм обласна профорганізація завжди підтримувала й буде підтримувати надалі. Дуже важливо, що в цьому ми знаходимо підтримку наших соціальних партнерів – Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації (начальник – Вадим Удовицький) та обласної організації роботодавців галузі (голова - Віктор Карпенко).

Ось і нещодавно разом ми підбили підсумки роботи тваринницької галузі Дніпропетровщини у 2017 р. та у першому кварталі 2018 р. і вирішили провести захід з вшанування кращих її представників…

15 травня в Будинку профспілок зібралися керівники і працівники сільгосппідприємств, профспілкові лідери, яких тепло привітали голова облпрофорганізації Г.Смирна та її соціальні партнери - В.Удовицький та В.Карпенко.

Серед лідерів були названі СТОВ «Дніпро-Н» Верхньодніпровського району (директор – Анатолій Кукса), ТОВ «Агрофірма «Обрій» Покровського району (Віталій Головко), сільгосппідприємство «Борисфен» Томаківського району (Станіслав Халамай), ДП «Націонал-плюс» Царичанського району (Карен Галстян), ПрАТ «Оріль-Лідер» Петриківського району (Руслан Волков) та інші.

Не випадково саме в «Борисфені» та «Обрії» були досягнуті найвищі надої молока в області. Доярки першого з цих господарств Інна Шевченко та Ніна Мартинюк перевищили 8-тисячний рубіж, а Вікторія Гапон («Обрій») надоїла 8 тис. літрів. Цікаво, що до групи лідерів «затесався» й представник (єдиний, на жаль) сильної статі – оператор машинного доїння з ТОВС МВП «Єкатеринославський» Станіслав Сахарчук (7196 л). Були відзначені також кращі птахівники, вівчарі, працівники свиноводчеських ферм, філії Дніпропетровського кінного заводу № 65. Чимало з них віддали цій нелегкій роботі по 20-30 років, досягнувши вершин професійної майстерності. Всім передовикам були вручені Почесні грамоти обласної Ради, організації роботодавців, профспілки та цінні подарунки.

   Група тваринників, зокрема, нагороджена Почесною грамотою обласної організації профспілки. За досягнення в соціальному захисті працівників Г.Смирна вручила знак «Заслужений працівник профспілки агропромислового комплексу» голові профорганізації ТОВ «Маяк» Покровського району, ветерану тваринницької галузі з 40-річним стажем Олександру Кухаренку та Почесні грамоти його колегам-профспілковцям – Катерині Косенко (ТОВ «Птахокомлпекс «Дніпровський» Нікопольського району) і Тетяні Вихованюк (АВ ТОВ «Агроцентр-К» П'ятихатського району). В усіх цих господарствах ефективно діють колективні угоди, які, зокрема, передбачають й чимало додаткових благ для працівників тваринницьких ферм.

 

           В.Коврига,

зав.прес-центром

Дніпропетровського облпрофоб’єднання

 

Изображение 11141

 

Изображение 11162

 

 

Изображение 11169

 

Изображение 11204

 

Изображение 11211