svede

 

За ініціативою Харківської обласної організації Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України та Шведської профспілки електриків – Elekrkerna з 14 до 18 травня з візитом до Харкова перебувала делегація шведських гостей. Шведську делегацію представляли також студенти школи професійного навчання – Allebergsgymasiet з м. Фальчепінг.

Програма перебування шведських колег була насиченою та цікавою. В перший день у конференц-залі Палацу Праці відбувся круглий стіл з обміну досвідом. Перед початком заходу до присутніх звернувся Голова Об’єднання профспілок Харківської області Тесленко С.А. Він привітав шведських друзів на Харківській землі, розповів про історію становлення Об’єднання та побажав плідної праці, гарного настрою і позитивних емоцій. «Сподіваюся, вам сподобаються наше місто та наші люди. Українці завжди були хлібосольними та гостинними, вони дуже люблять зустрічати гостей», - підкреслив Сергій Анатолійович. На згадку про зустріч він подарував гостям книжки про Палац Праці та символіку ОПХО.

З вітальним словом до гостей звернулася Голова Харківської обласної організації Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Онуфрієнко Лариса Вікторівна, яка щиро привітала гостей та висловила впевненість, що співпраця між нашими профспілками буде довгою, плідною та приємною.

Від шведської делегації виступив представник профспілки електриків Elekrkerna Девід Фернхед, який розповів про діяльність профспілки, її напрямки роботи, права, обов’язки та можливості спілчан та інші цікаві факти. Майстер виробничого навчання школи професійного навчання – Allebergsgymasiet Хенріг Хагберг зацікавив присутніх своєю розповіддю про свій заклад освіти, де готують представників робочої професії. Наступного дня наші гості відвідали Державний навчальний заклад «Харківський професійний ліцей будівельних технологій». Вони ознайомилися з історією навчального закладу, умовами навчання, відвідали виробничі майстерні та навчальні класи, поспілкувалися зі своїми однолітками – учнями ліцею.

Під час перебування в Першій столиці шведські колеги побували в історичних місцях Харкова: відпочили в саду Шевченка та парку Горького, пройшлися величною площею Свободи, побачили наш стадіон «Металіст» і, звичайно пригостилися українськими національними стравами.

Такі зустрічі носять виключно позитивну складову. Ми маємо змогу обмінюватися досвідом, спільно навчатися та прогресувати, спілкуватися та заводити нових добрих друзів.

 

svede1

 

svede2

 

svede3

 

sweden4

 

sweden5 

О.Леміщенко,

Об’єднання профспілок Харківської області