DSC 0499

 

Працівники і ветерани профспілкового активу Запорізької області зібрались 18 травня 2018 року на урочистості з нагоди 100-річчя роботи технічної інспекції праці регіону. Збори під гаслом «Безпека праці – від 100-річчя профспілкового досвіду – до Європейських стандартів захисту» стали центром обговорення перспектив розвитку служби, яка стоїть на сторожі безпечної праці на державних підприємствах і приватних компаніях.

 

Зважаючи на сторічну історію інспекції, починаючи з часів Олександрівська (нині Запоріжжя) та до наших днів, діяльність технічної інспекції праці була й залишається актуальною. Охорона праці визначена домінуючою у тристоронній угоді між профспілками, Запорізьким обласним союзом промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" та місцевою владою.

Для Запорізького краю охорона праці – це також й дотримання природоохоронних стандартів, створення належних та безпечних умов не тільки для роботи працівників підприємств, але й для життя мешканців довколишніх із заводами територій.

Питання техніки безпеки та вирішення соціальних проблем взаємопов’язані. Цьому і були присвячені виступи представників сторін соціального партнерства, Головного управління Держпраці, Фонду соціального страхування. Зі словами привітань виступили керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, перший заступник голови обласної ради Єгор Семенков, представники міської влади, обласної федерації роботодавців.

 

DSC 0498

 

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у забезпечення належного захисту прав працівників, забезпечення умов праці та з нагоди 100 річчя Інспекції праці  кращі фахівці та ветерани нагороджені грамотами та подяками облдержадміністрації, обласної ради, міської ради, федерації роботодавців, ФПУ.

Орденом "За заслуги перед Запорізьким краєм" нагороджені Чос М. П., Захаров М. Ф., Вакар В. В., Кошовий М. О.

За підготовку фахівців Почесною грамотою Запорізької обласної федерації роботодавців нагороджений Таврійський державний агротехнологічний університет.

Медаллю виконавчого комітету Запорізької міської ради "За особистий внесок у розвиток міста Запоріжжя" був нагороджений Дорошенко О. М.

В завершення урочистостей Запорізькою облпрофрадою для ветеранів праці – технічних інспекторів, що працювали у різні роки в галузях та профспілкових організаціях був проведений святковий прийом.


  DSC 0489

Запорізька обласна рада профспілок