Komisiya-Legalizatsiya-Mashkin-29.05.2018-100

 

29 травня 2018 року в Херсонській обласній державній адміністрації відбулась Нарада з питань легалізації зайнятості населення та заробітної плати, активізації роботи по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю.

 

Вів нараду та сказав вступне слово голова Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєв А.А.

Участь у засіданні приймали: голова правління Пенсійного фонду України Зарудний О.Б., директор департаменту соціального захисту населення Херсонської облдержадміністрації Причина Г.Г., голова Херсонської облміжпрофради Добровольський А.М., начальник головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області Лазарева З.Т., начальник головного управління Держпраці в Херсонській області Берлим В.В., начальник Головного управління ДФС у Херсонській області Клим І.В., голова об’єднання організації роботодавців Херсонщини Олійник О.А.,

На засіданні було приділено увагу питанням про основні напрямки роботи головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області щодо детінізації ринку праці та підвищення соціальних стандартів працюючих, про роботу Головного управління Фіскальної служби у Херсонській області, АРК та м. Севастополя по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників, про здійснення Головним управлінням Держпраці у Херсонській області державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

Щодо участі соціальних партнерів в частині забезпечення гідних умов праці та соціального захисту працюючих з доповіддю виступили голова Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок Добровольський А.М. та голова Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини Олійник О.А.

Учасники наради підкреслили необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо переваг отримання легальної заробітної плати та зарахування страхового стажу найманим працівникам та фізичним особам-підприємцям та вживання заходів, направлених на легалізацію заробітної плати та дотримання норм законодавства в частині мінімальної зарплати.


Komisiya-Legalizatsiya-Mashkin-29.05.2018-0831

 

 Херсонська обласна міжгалузеварада профспілок