вишиванки

 

 Чудовий дарунок до цьогорічного Дня захисту дітей підготували Федерація профспілок Рівненської області, її членські організації, та активістки Спілки жінок Рівненщини.

 

В зону АТО, до шкіл у містечках, що знаходяться на межі розмежування, на прохання тамтешніх педагогів   відправлено велику посилку з українськими вишиванками. Вони   вибиралися   ретельно з Любов’ю для дітей, які знають страшне слово війна не з книжок та кінофільмів, а вже з   досвіду власного маленького життя .

В цій благодійній патріотичній акції відзначилися профспілковці-автотранспортники, держслужбовці, комунальники, профактивіст з «Укрпошти», профспілки працівників культури, лісового господарства, освіти, медицини тощо.

   Подарувати дитині вишиванку - це не тільки здійснити благодійний вчинок, а у даному випадку – також задовольнити щире бажання і школярів, і їх наставників доторкнутися разом до споконвічних народних цінностей і відчути себе істинними   українцями, нащадками героїв-козаків, захисників святої землі.

   Першого червня у дітей Донеччини і Луганщини буде свято: квітуче й радісне, як яскраві вишиванки, в які вони вберуться. І гарячих червоних та ніжних жовто-блакитних кольорів на них буде більше, тому що ці кольори - символи щастя та миру, які обовязково   повернуться на цю багатостраждальну українську землю.

                                                                

Тамара Стецюк