P1230400

 

 

Колектив навчально-методичного центру профспілок Волині та працівники обласного комітету Профспілки працівників держустанов зустріли групу працівників профспілки держустанов Запорізької області, що прибули до міста Луцька 22 травня зранку і не думали, як багато приємних вражень очікуватиме на них.

 

Зважаючи на те, що здоланий групою шлях більш ніж у 1000 кілометрів, волиняни намагались показати все, що могло б бути цікавим на Волині.
Тренінги, дискусії,екскурсії - перший день групи був надзвичайно насиченим. Відвідини Луцького замку, цілющі напої у «Медовій хаті»,   а увечері - теплі зустрічі з колегами в дитячому оздоровчому таборі «Світанок», що є власністю профспілки держустанов Волині.

На наступний день групу чекала подорож у міста Почаїв та Кременець, де профспілки відвідали Почаївську лавру, Кременецький замок та скупались в озері Святої Анни, температура в якому завжди +5 і яке не замерзає навіть узимку.

А третього дня на групу чекали теплі обійми перлини Волині - озера Світязь. Але – як їхати на Світязь і не побувати в Колодяжному, де пройшло дитинство Лесі Українки? Чудова екскурсовод тримала всю групу біля себе майже півтори години, натхненно розповідаючи цікаві факти з життя видатної поетеси.

Сонячна погода і чарівна вода Світязя дали наснаги відвідати ще одне древнє місто Волині - Володимир-Волинський і заїхати у Зимненський монастир, мальовнича природа навколо якого вразила членів групи в самісіньке серце.

І хоч втома від вражень вимагала відпочинку, але нічна смолоскипна екскурсія по старій частині древнього Лучеська з купою містичних історій, додала екстриму та спогадів на все життя.

В останній день перебування група відвідала славнозвісний музей Волинської ікони, де знаходиться унікальна святиня для усіх православних - Холмська ікона Божої матері.

Також гостей запросили до себе на виробництво приватне підприємство «Едельвіка», вишивані вироби якого відомі не тільки на території України а і за її межами.
А ввечері на групу чекала справжня забава- Волинські вечорниці, де усі робили ляльки-мотанки, як модель власної профспілки, співали українських пісень разом з творчими колективами, танцювали і частувались традиційними волинськими стравами.
Запрошуємо на Волинь профспілкових лідерів- навчимося, подискутуємо і трошки відпочинемо душею!

 

IMG 3899

 

IMG 0616


Галина Даниленко,

директор НМЦ профспілок