Профспілки Чернігівщини і Гомельщини планують розширити співпрацю

DSC 0009

Ще декілька років між Федерацією профспілкових організацій Чернігівської області та Гомельським обласним об'єднанням профспілок були встановлені дружні сусідські відносини.

Лідери профспілкових організацій двох областей неодноразово зустрічалися в рамках навчальних заходів, обмінювалися позитивним досвідом роботи. Однак, динаміка сучасного життя підштовхує профспілки до зміни формату відносин та наповнення співпраці новим змістом.

31 травня — 1 червня на запрошення білоруської сторони Ігор Москаленко — голова ФПО Чернігівської області та Тетяна Осадча — директор Чернігівського Навчально-методичного центру профспілок відвідали м. Гомель (Республіка Білорусь).

Метою зустрічі стало обговорення та підписання Протоколу про наміри «Про взаємне співробітництво між Гомельським обласним об'єднанням профспілок і Федерацією профспілкових організацій Чернігівської області». З білоруського боку документ підписав Олексій Нєвєров — голова Гомельського обласного об'єднання профспілок.

DSC 0040

Найближчим часом Протокол буде доопрацьований і сформований у вигляді Угоди, яка передбачатиме значне розширення співпраці профспілкових організацій двох країн в частині обміну досвідом захисту прав працюючих, аналізу економічних викликів та тенденцій ринку праці, проведення спільних навчальних, інформаційних, спортивних та культурних заходів.

Також профспілкові лідери взяли участі в засіданні «круглого столу» на тему: «Профспілки і соціальні гарантії на сучасному етапі. Досвід двох держав», відвідали музей історії профспілкового руху Гомельської області та ВАТ «Новобілицьку торгову компанія «Алеся», ознайомилися з туристично-оздоровчим потенціалом Гомельщини.

DSC 0059

DSC 0072