Безымяй

 

 

У Запоріжжі 24 - 27 червня 2018 р. відбувся візит делегації турецьких профспілкових колег в ході якого Центральний комітет профспілки металургів і гірників України спільно з Міжнародною євроазіатською федерацією металістів (IEMF) та Запорізьким обкомом ПМГУ провів семінар-навчання голів профспілкових комітетів Запорізької обласної організації ПМГУ і профспілкового активу первинної організації профспілки ПАТ "Запоріжсталь".

 

Захід відбувся відповідно до Постанови VI З'їзду Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (28 квітня 2015 року), яким було затверджено рішення про продовження розвитку міжнародних зв'язків з профспілками металопромисловості країн ближнього та далекого зарубіжжя, а також про продовження практики обміну делегаціями та досвідом профспілкової роботи, проведення навчальних семінарів.

 

         В рамках прийнятих програмних рішень в квітні 2018 р. делегація ПМГУ, в складі фахівців з соціально - економічних і правових питань відвідала Республіку Туреччина (м. Анкара) і взяла участь в семінарі Міжнародної Євроазіатської Федерації Металістів (IEMF).

 

         І от зараз відбувся візит на українську землю наших турецьких профспілкових друзів у складі Генерального секретаря Міжнародної Євроазіатської Федерації Металістів Ісмаїла Дурсуна та його заступника Туражона Раупова. Приймали офіційну делегацію: голова ЦК ПМГУ Сергій Комишев, його перший заступник Валерій Гавриленко та голова Запорізької обласної організації ПМГУ Валерій Сєдов.

 

         25 червня 2018 р. відбувся візит гостей до первинної організації ПМГУ ПАТ «Запоріжсталь», де їх зустрічав голова профкому комбінату Леонід Анісімов. Присутніх ознайомили з виробничими досягненнями «Запоріжсталі», ходом реконструкції та модернізації виробництва, екологічними програмами. Голова профспілкового комітету звернув увагу на те, що Туреччина є одним з основних ринків збуту продукції комбінату.

 

         Більш детально Леонід Анісімов зупинився на соціальних аспектах. Він розповів про те, що питання охорони праці і заробітної плати є одними з найбільш значущих, але при цьому профком приділяє не менше уваги питанням поліпшення умов праці, відпочинку та оздоровлення, мотивації профспілкового членства. Все це можливо завдяки взаєморозумінню адміністрації та профспілкової організації, а також конструктивному діалогу не тільки з генеральним директором комбінату, а й з усією командою менеджерів.

 

         Відбулася зустріч з генеральним директором Ростиславом Шурмою та директором з персоналу Андрієм Лученко, в ході якої керівники комбінату проінформували гостей про перспективи підприємства і взаємодії з профспілковою організацією.

 

         Іноземні гості побували в мартенівському цеху, цеху гарячої прокатки тонкого листа і на завершення відбулася зустріч з профспілковим активом «Запоріжсталі», в ході якої відбувся обмін досвідом та думками про особливості та основні напрямки діяльності нашої та турецької профспілки.

 

         На другий день візиту, 26 червня 2018 р., в малому залі Запорізької обласної ради профспілок відбулася зустріч голів і працівників профкомів первинних організацій Запорізької обласної організації ПМГУ, представників профспілок Запорізької області з делегацією Міжнародної Євроазіатської Федерації Металістів. Участь в заході взяли: голова Запорізького обкому профспілки металургів і гірників Валерій Сєдов, голова ЦК ПМГУ Сергій Комишев і його перший заступник Валерій Гавриленко.

 

         Генеральний секретар Міжнародної Євроазіатської Федерації Металістів Ісмаїл Дурсун і його заступник Туражон Раупов розповіли присутнім про поточну ситуацію і завдання, що стоять сьогодні перед МЕФМ - міжнародною організацією, що об'єднує 78 профспілок, які в свою чергу представляють більше 20 мільйонів робітників з 19-ти країн Євразійського континенту. Зокрема була надана інформація про основні аспекти роботи профспілки металістів Туреччини - Тюрк Метал та укладення колективної угоди аналога української Галузевої угоди ГМК.

 

         Голова ЦК ПМГУ Сергій Комишев, надав інформацію про поточну ситуацію в ГМК України, стан соціального діалогу та перспективи підписання Галузевої угоди ГМК.

 

         Зустріч проходила в режимі діалогу, її учасники змогли задати питання, обмінятися досвідом профспілкової роботи, обговорити аспекти міжнародного співробітництва споріднених профспілок.

 

         В результаті проведених зустрічей делегації з профспілковим активом, відвідування комбінату "Запоріжсталь" у приймаючої української профспілкової сторони залишився змістовний інформаційний матеріал про досвід роботи турецької профспілки Тюрк Метал, зокрема із укладання колективного договору, а також про історію створення, масштаби і цілі роботи Міжнародної Євроазіатської Федерації Металістів, який обов'язково буде осмислено, проаналізовано та поширено в текстовому варіанті.

 

         Програмою візиту також була передбачена і культурна складова - відвідування профілакторію комбінату "Запоріжсталь", відвідування о. Хортиця з виступом колективу "Січові козаки", а також екскурсія на теплоході по р. Дніпро навколо о. Хортиця. 

 

         Завершився візит накопиченими позитивними і змістовними емоціями всіх учасників і нашою надією на те, що Запорізький край, місто Запоріжжя, металургійний лідер "Запоріжсталь" і Профспілка металургів і гірників України гідно представлені нашим турецьким друзям та колегам по профспілковій боротьбі та роботі.

Петро Писарєв,

Завідуючий відділом соціально-економічної роботи

та трудових відносин

 

iemf zpstal 4 20180626 2092307647 

 

iemf zpstal 5 20180626 1631091910

 

iemf zpstal 8 20180626 1974324153

 

iemf zpstal 10 20180626 1811987138

 

iemf zpstal 11 20180626 1651064233 

 

 iemf zp 2 20180627 1574497793