В 

В оздоровчому таборі «Гармонія» в селищі Чинадійово Мукачівського району відбулося виїзне засідання обласної оздоровчої комісії профспілок Закарпаття, на якому розглянуто питання про хід літнього оздоровлення дітей.

         Як зазначалося, з початку літнього сезону з організаційно-фінансовою участю профспілок оздоровлено 2,5 тис. дітей, в тому числі       1,0 тис. – з-за меж області.  На ці цілі використано кошти з різних джерел фінансування: профспілкового  бюджету, батьків, господарників, місцевих бюджетів, спонсорів тощо. Найбільше  дітей  працівників своїх галузей оздоровлено обласними організаціями профспілок працівників освіти і науки, культури, державних установ, охорони здоров’я, Закарпатської дирекції ПАТ «Укрпошта», «Укрелектропрофспілки», житлово-комунального господарства, Ужгородською територіальною профорганізацією Львівської залізниці та іншими. З початку літнього сезону оздоровлюють дітей стаціонарні профспілкові заклади «Вогник», «Барвінок», «Гармонія»,  «Трембіта», «Енергетик». Профспілкові організації  закуповували путівки у табори  «Водограй», «Білочка»,  «Шаяни» та інші. Обкоми профспілок працівників освіти і науки та охорони здоров’я організовують виїзди дітей на відпочинок  в оздоровчі заклади на море – в Одеську область. 

Разом з тим, на засіданні голова облпрофради Володимир Фленько, члени оздоровчої комісії Наталія Товтин, Іван Зелінський, Володимир Бокотей, голова комісії – заступник голови облпрофради Василь Захарець та інші порушили цілий ряд проблемних  питань дитячого оздоровлення, які потребують вирішення. Це, зокрема, відновлення оздоровлення дітей застрахованих осіб за кошти соціального страхування, встановлення пільгових тарифів на водопостачання, постачання газу та електроенергії для дитячих оздоровчих закладів,  зменшення або відміну вартості бронювання квитків для проїзду залізницею організованих груп дітей, внесення змін до ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» тощо.  Ці пропозиції направлено для розгляду Уряду та Верховній Раді Україні.

Члени комісії також взяли участь у закритті табірної зміни для творчо обдарованих дітей в  таборі «Гармонія». Талановиті діти  з усього Закарпаття протягом 21 дня поєднували змістовний відпочинок з відвідуванням  уроків  і майстер-класів  відомих викладачів – голів   циклових комісій Ужгородського  музичного коледжу ім. Д. Задора, заслужених працівників  культури України Володимира  Стегнея, Маріанни Сокач, заслуженого  артиста України Ференца Томича, Наталії Шіпош, Марії Лоскоріх.

Дітей та їх батьків привітали голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин, заступник голови облпрофради Василь Захарець, директор табору Михайло Фендик та інші. Було вручено чимало нагород  та призів.

 На закінчення всі присутні стали свідками чудового концерту у виконанні  юних талантів  «Гармонії» - переможців міжнародних, національних, обласних, міськрайонних конкурсів, який засвідчив їх високу виконавську майстерність, вміння грати на різних інструментах - дуетами, тріо, квартетами, квінтетами,  цілим оркестром.

 

        

На фото:

- члени обласної оздоровчої комісії профспілок Закарпаття в оздоровчому таборі «Гармонія».

- фрагменти концерту юних талантів «Гармонії» на закритті табірної зміни.

- під час концерту.

- вихованці оздоровчого табору «Гармонія» разом з організаторами оздоровлення. 

 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

 

Б5

 

В2

 

В3

 

В4