IMG 20180706 111553

 

Одним із кращих у Закарпатті є дитячий оздоровчий заклад «Барвінок» обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, розташований у мальовничому куточку Карпат, у передмісті Перечина. Він відомий не тільки в багатьох областях України, але й за кордоном.

 

        Завдяки зусиллям голови обласної організації галузевої профспілки Івана Зелінського цього літа у таборі оздоровлено 270 дітей, до цієї справи залучено спонсорів з Німеччини, Нідерландів та Чехії.

Зокрема, за кошти Баварської общини з Німеччини оздоровлено 40 дітей із соціально малозабезпечених сімей Перечина і Перечинського району, про яких опікувалася директор відділу освіти, культури, сімї, молоді та спорту Перечинської міської ради Ольга Барзак – колишній багаторічний директор табору «Барвінок».

Інший спонсорський внесок – оздоровлення 85 дітей з м. Рівне з кошти благодійного Фонду «ОЕKROE» з м. Рейзбург у Нідерландах (представник Фонду в Україні Каріне Ван дер Коой).

Цього року профспілковий лідер галузі вперше зумів залучити до оздоровлення і спонсорів із Чехії. За кошти нових меценатів з міста Всетін у Моравії (керівник Мехті Мехтієв) оздоровлено 70 дітей із Сваляви.

Вже чотири роки поспіль оздоровлює у «Барвінку» дітей Київська обласна організація профспілки працівників ЖКГ (організатор Світлана Лєбедєва). Понад 30 дітей з Київщини гарно провели у Закарпатті свої літні канікули.

Спортивний напрямок діяльності оздоровниці особливо підтримує голова обласної профспілки Іван Зелінський – відомий в області волейболіст. Цього літа юні мукачівські волейболісти під керівництвом тренера Лариси Колнишевої поєднували тут відпочинок і заняття спортом.  

Програма відпочинку дітей у «Барвінку» дійсно цікава. Усім запам’яталося урочисте відкриття однієї із табірних змін, що відбувалося у день свята Івана Купала і пройшло у формі театралізовано – видовищного дійства під керівництвом Наталії Федин та Крістіни Гаджеги. На дітей також чекали цікаві екскурсії до історичних пам’яток Закарпаття – замків в Ужгороді, Мукачеві, Невицькому, Чинадієві, туристичного комплексу «Воєводино» та водоспаду у Лумшорах на Перечинщині, відвідування заводу Джейбіл в Ужгородському районі,   сироварні та соко-виного заводу у Перечині, знайомство з майстер-класами відомого кондитера з виготовлення тортів Валентина Штефаньо,   купання в басейнах «Спартак» і «Буревісник» в Ужгороді тощо.

Отже, в оздоровчому таборі «Барвінок» дітей завжди чекає цікавий відпочинок, насичений приємними емоціями і незабутніми враженнями. За це вони разом із організаторами оздоровлення щиро вдячні усім меценатам та керівникам фірм, які долучилися до оздоровлення дітей.

  

 На фото:

- у день Івана Купала – в оздоровчому таборі «Барвінок»;

- на урочистій церемонії відкриття зміни дітей вітає голова обласної організації профспілки працівників ЖКГ Іван Зелінський;

IMG 20180706 112031

 

- колективне фото: діти разом з організаторами оздоровлення;

 

IMG-6a914c95262ddd7dfe7cdc6afccd70ab-V

 

- під час дитячого відпочинку у «Барвінку»

P1150563

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради