DSC 0391

 

28-29 травня 2013 року в м. Харків відбулося чергове засідання Центральної Ради профспілки «Машприлад» України та її Президії з порядком денним:

1. Про практику та ефективність соціального діалогу на підприємствах, що перебувають у сфері діяльності профспілки.

2. Про виконання постанови ЦР профспілки «Про зміцнення фінансового стану профспілки та більш ефективному використанню коштів».

3. Про виконання галузевих угод та колективних договорів у 2012 році.

4. Про підсумки профспілкової діяльності виборних органів у 2012 році.

При розгляді першого питання особлива увага була звернена на те, що на сьогодні завдання запровадження ефективного соціального діалогу є необхідною умовою подолання кризових явищ на підприємствах, стабілізації суспільних відносин і важливим елементом забезпечення соціально-економічного захисту працівників.

Як свідчить аналіз стану соціального діалогу в галузі, майже на кожному третьому приватному підприємстві є проблеми з процесами соціального діалогу, а саме: визначенням та зближенням позицій, досягненням спільних домовленостей і прийняттям узгодженних рішень роботодавцями та профкомами з питань регулювання трудових, економічних і соціальних відносин. Це є наслідком того, що в процесі соціального діалогу більшість роботодаців зосереджені насамперед на відстоюванні власних корпоративних економічних інтересів.

У процесі обговорення зазначено, що на розвиток та поглиблення діалогу соціальних партнерів на виробничому рівні, при вирішенні соціально-економічних питань впливають ряд проблем, в тому числі, відсутність Генеральної і галузевих угод, укладених на новий термін.

Враховуючи причини не підписання нової Генеральноїу годи, члени ЦР профспілки підтримали вимоги СПО репрезентативних всеукраїнських профспілок на національному рівні до СПО сторони роботодавців та вступу, у разі відмови в їх задоволенні, у колективний трудовий спір на національному рівні. Центральна Рада профспілки підтвердила про готовність до участі в солідарних діях профспілок.

Крім того на засіданні були розглянуті підсумки профспілкової діяльності виборних органів та присуджена премія ім. В. Г. Білявського, яка запроваджена в профспілці з 2010 року, у номінації:

- кращий керівник виборного органу територіальної організації профспілки: Нечерді Антоніні Василівні- голові Харківського ОК профспілки;

- кращий голова профспілкового комітету:

Краснову Володимиру Леонідовичу, голові ПК ПАТ «Завод «Палмаш»,

Дубняку Олександру Петровичу, голові ПК ДП «Волиньстандартметрологія».

За підсумками обговорення інших питань порядку денного були прийняті відповідні постанови.

У засіданні ЦР профспілки взяв участь голова об`єднання профспілок Харківської області Тесленко С. А.

 

 

                                           Центральна Рада профспілки «Машприлад» України

 

DSC 0407

 

DSC 0401

 

DSC 0411