viber image

 

 

Ось і закінчився перший заїзд у відродженому санаторії «Горинь». І хоча цього року він розпочався у вересні, все ж погода порадувала теплими днями. Працівники закладу кажуть: це знак – санаторію бути!

Приїхавши до оздоровниці наприкінці заїзду мала на меті поспілкуватися з відпочиваючими. Почути їх враження від перебування в закладі. Та й сама хотіла відчути атмосферу закладу, спробувати воду, оглянути знані краєвиди.

Найперше, що надихає і водночас дивує в «Горині», це неспішний перебіг часу, гармонія людини з природою, відсутність будь якої суєтності, нервозності. Можливо це тому, що оздоровниця знаходиться посередині умовного трикутника з церков…

Поспілкувавшись з відпочиваючими для себе зазначила головне: тут немає злоби, негативу. Адже всі як один респонденти відзначали доброзичливість і увагу персоналу закладу до них.

Але, звісно, найголовніше за чим їдуть до санаторію – за втраченим здоров’ям. Цілюща вода та лікувальні грязі роблять дива. За переказами пацієнтів, ті хто щорічно їздять на мінеральні води до аптек майже не заходять.

 

Відгуки та побажання з перших вуст:

 

Ніна Дуць, пенсіонерка, працювала у Володимирецькому лісгоспі:

- Дуже все сподобалося, уважний персонал, цілюща водичка. Була я і в Моршині, і в Трускавці – є з чим порівняти. Раніше лікувалась тут ще в Радянські часи. Приїздила з нульовою кислотністю, після лікування кислотність підвищилася.

Нині турбувала підшлункова і кишечник, відчула полегшення, нормалізувався стан. Приємно, що персонал подбав і про дозвілля: підготували для нас концерт, зробили екскурсію на завод по розливу мінеральної води «Степанська».

Планували з колежанкою їхати в суботу, бо трохи скучила за рідними, але подумавши, вирішили побути ще до неділі.

Побажання: - Хотілося б, щоб запрацювало ванне відділення, і щоб більше процедур було, щоб приїздили на лікування більше пацієнтів у нашу перлину Полісся.

 

Катерина Кухарець, медсестра, Миляцька амбулаторія, Дубровицький р-н, Рівненської області.

-          Водичка тут це взагалі – чудо. Мені суглоби дуже боліли, зараз краще значно.

Крім лікування, ми тут ще всі здружилися, в нас вже ніби сім’я. Приїздили нас вітати артисти, давали нам концерт. Потім вийшли на лавочки поспівали, була в нас і фото сесія, на згадку про добре проведений час. Були на екскурсії на заводі з розливу мінеральної води «Степанська».

Наталія Цибірьова, Обласна клінічна лікарня, біолог, лабораторія реанімації

Про санаторій, який є в Степані знала, адже років 10 тому тут відпочивав мій син. Чула про якості цієї водички.

У санаторій приїхала, бо маю проблеми шлунково-кишкового тракту. За ці 12 днів відчула полегшення. Пила воду, ходила на масаж, на озокерит, торф’яні ванночки робила, вперше спробувала таку процедуру у цьому санаторії.

Вразило мене, що незважаючи на всі проблеми, санаторій працює, персонал дуже уважний. Головний лікар Лариса Миколаївна енергійна, позитивна людина.

Харчування чудове, навіть спочатку здавалося, що забагато їжі, погода хороша була, Всі ми знаємо у якому метушливому світі ми живемо, а тут люди приємні уважні, загалом дуже добре провела час.

Я відпочивала і лікувалася в Трускавці, у Моршині, на Закарпатті, але тут своя неповторна атмосфера. Кому потрібен моральний відпочинок – рекомендую!

Побажання: - Осучаснити санаторій, адже складається враження, що тут все зупинилося в минулому часі, хоча скрізь чисто, акуратно… Можливо держава наша могла б трохи приділити увагу такому закладу.

 

Микола Стахнюк, пенсіонер, с. Бистричі, Березнівського району, Рівненської обл.

- Перший раз у Степані, 10 день відпочиваю. Приймаю озокерит, інгаляції, п’ю водичку, ходжу на масаж, електрофорез. Скажу по-простому – тут добре.

У мене цукровий діабет, полегшення вже є, відчуваю себе набагато краще.

Ще сестрички дуже уважні. 10 разів підійдуть спитають під час процедури: «Як ви себе почуваєте?», - це добре відношення теж лікує. Як буде можливість то приїду ще.

Побажання: Щоб швидше закінчили ремонт у ванному відділенні.

 

Василь Бицюк, працює в школі, с. Верхівськ, Рівненського району.

-          Маю таку хворобу як остеохондроз. Озокерит приймаю на суглоби, як будуть ванни буду намагатись приїхати. П’ю водичку мінеральну. Став краще себе почувати, відпочив, тиша тут така, спокій, білочки бігають, на річку можна піти порибалити, лікує і природа.

-          Ще хочу відмітити тепле відношення персоналу. Яке дає не менше користі ніж сама процедура.

Побажання: Бажаю, щоб колектив цей зберігся і оздоровчий комплекс працював. Вдячних пацієнтів.

 

Зарядка

 

Записала Жанна Арсенічева,

м.Рівне