P1040322

 

Відбулося засідання президії Закарпатської облпрофради (голова Іван Король), на якому розглянуто комплекс питань, пов’язаних з поліпшенням колдоговірної роботи та охорони праці на підприємствах і в організаціях області, проведенням літнього оздоровлення дітей та підлітків та інші.

Відмічалося, зокрема, що завдяки спільній роботі роботодавців і профспілкових організацій в області укладено 2197 колективних договорів, якими охоплено 99 відсотків працюючих. Разом з тим звернуто увагу первинних профспілкових організацій АПК, будівництва, житлово – комунального господарства, які недостатньо використовують колективні договори для поліпшення оплати праці, виплати заробітної плати. Викликає стурбованість неукладання колективних договорів в приватних структурах, в сфері малого і середнього бізнесу, часто – густо вони носять декларативний характер, тощо.

При обговоренні питання про стан виробничого травматизму президія Закарпатської облпрофради звернула увагу на наявність недоліків в цій роботі у соціально – культурній сфері, лісовому господарстві та машинобудуванні, в яких допущено найбільше травм на виробництві. Мають місце факти приховування нещасних випадків, в ряді трудових колективів відсутні підрозділи з охорони праці, не проводиться навчання з охорони праці. Поставлено завдання значно посилити контроль профспілок за додержанням законодавства з цих питань.

Президія облпрофради своїм рішенням визначила також конкретні завдання щодо забезпечення організованого проведення літнього оздоровлення дітей та підлітків. Затверджено перелік оздоровчих закладів, склад обласної оздоровчої комісії, яку очолив заступник голови облпрофради Василь Захарець.

Прийнято рішення провести 28 вересня ц.р. в місті Ужгороді ХХІІІ Обласну міжгалузеву спартакіаду профспілок.

Велику групу кращих профспілкових активістів області нагороджено Почесними грамотами облпрофради.

Підсумки засідання президії підбив голова Закарпатської облпрофради Іван Король.

   

 

Фото автора

 

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

Закарпатської обласної ради профспілок 

 

 

P1040323