Б

В місті Ужгороді відбулися урочистості з нагоди  відзначення 100-річчя Соборності України та 73-ої річниці утворення Закарпатської області у складі України.

Перше офіційне відзначення свята Соборності у Закарпатті відбулося 22 січня 1939 року в столиці Карпатської України – Хусті. Це була наймасовіша за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини демонстрація українців – понад 30 тисяч учасників.

Урочистості розпочалися  на площі Народній біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де  учасники  зібрання розгорнули 100-метровий український прапор. Перші керівники області і міста Ужгорода, громадських організацій,  представники правоохоронних і силових структур, учасники бойових дій на сході України, військовослужбовці, дипломати, священнослужителі, громадськість обласного центру поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю.

В урочистостях взяли участь голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько та голови обласних організацій галузевих профспілок нашого краю.

У виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору прозвучали «Молитва за Україну» та пісня «Реве та стогне Дніпр широкий».

Учасники урочистостей пройшли ходою зі 100-метровим прапором із площі Народної до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину на набережній Незалежності, де відбулося покладання квітів. Після цього колона вирушила до пішохідного мосту і 100- метровим прапором з’єднала два береги Ужа як символ єдності Сходу та Заходу України. Живий ланцюг – символ та головна традиція Дня соборності України.

На фото: Голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько (ліворуч) під час покладання квітів до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину;

У громадській ході із  100- метровим державним прапором України  – голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько (ліворуч) та начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області Ігор Сегляник ( в центрі);

Керівники обласних організацій галузевих профспілок Наталія Товтин та Іван Зелінський (ліворуч) під час урочистостей.

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної