DSCN2888

 

Днями в Будинку профспілок на розширеному засіданні президії було відзначено 28-річчя створення у новому форматі Дніпропетровського обласного обєднання профспілок. Декларація про його створення та перехід на нові принципи діяльності було прийнято у лютому 1991 р. Загалом же історія міжгалузевого профцентру нараховує вже 113 років. Сьогодні він об’єднує галузеві членські організації, близько півмільйона трудящих і є одним з найчисельніших та найактивніших в Україні.

 

   Привітавши всіх з цією датою, голова облпрофцентру Віталій Дубіль відзначив, що, незважаючи на всі труднощі, профцентру вдалося зберегти єдність і націленість на вирішення найбільш гострих питань, які турбують трудові колективи та членів профспілок. У цій роботі президія, членські організації плідно співпрацюють з органами влади і роботодавцями., державними інспекціями та Фондами,   Федерацією організацій роботодавців, Дніпропетровською Торгово-промисловою палатою (про це – нижче).

   Все це дозволило минулого року досягти в області певного зростання обсягів виробництва і рівня оплати праці, зменшення безробіття. Але попереду ще багато невирішених питань, над якими доведеться працювати, щоб забезпечити гідний рівень життя людей. Вже цього року президія облпрофцентру провела цілу низку заходів з найважливіших питань – підтримки вітчизняного виробника, налагодження взаємодії з Держінспекцією праці, захисту пенсійних та соціальних інтересів людей. І важливо всім профспілковим ланкам не збавляти взятих темпів.

 

Изображение 11927

 

   Зупинився В.Дубіль й на внутрішньоспілкових завданнях, особливо підкресливши важливість якісного проведення звітно-виборчої кампанії, поліпшення підготовки профкадрів і активу, активізації молодіжної політики (цьому буде присвячено черговий пленум Міжгалузевої ради), інформаційно-пропагандистської роботи та посилення підтримки профспілкових видань.

   Дуже символічно, що саме в цей святковий день відбулося й нагородження кращих профспілкових працівників та активістів – лауреатів конкурсів серед молодих профспілкових лідерів та «Профспілкова Ніка-2019».

   Після святкової частини у рамках засідання президії облпрофобєднання було розглянуто ряд актуальних питань. Зокрема, щодо співпраці в рамках укладеної в 2013 р. Угоди між профцентром та Дніпропетровською торгово-промисловою палатою. Профспілки зацікавлені у цій взаємодії, бо вбачають у ній один із шляхів впливу на ситуацію в економіці, підтримку вітчизняного товаровиробника. Дуже позитивно оцінив цю співпрацю й президент ДТПП Віталій Жмуренко, за словами якого контакти з профспілками допомагають знаходити резерви розвитку підприємств регіону та просування їхньої продукції на міжнародні ринки. Сьогодні Дніпропетровська ТПП охоплює своїм впливом більше тисячі підприємств області, уклала 120 угод про міжнародне співробітництво. Дуже корисною, зазначив В.Жмуренко, була нещодавня нарада з керівниками й профспілковцями підприємств харчової промисловості, до організації якої доклали рук облпрофцентр і обком харчової промисловості профспілок АПК (голова С.Тіницька).

Президія схвалила проведену профспілками і ДТПП спільну роботу, спрямовану на підтримку вітчизняного товаровиробника, що є запорукою розвитку економіки регіону та створення умов для стабільної роботи підприємств і вирішення соціальних питань. Виборним органам членських організацій запропоновано більш активно використовувати можливості Торгово-промислової палати для вирішення проблем, що турбують трудові колективи.

В.Дубіль вручив президенту Дніпропетровської торгово-промислової палати В.Жмуренку почесну відзнаку Федерації профспілок України - «За розвиток соціального партнерства».

 

 DSCN2882

Изображение 11955

 

 

                                         Прес-центр

Дніпропетровського облпрофобєднання