iuuuu 034

 

Напередодні свого професійного свята, що буде відзначатися цієї неділі, медики Дніпропетровщини провели традиційну «Естафету здоров’я», в організації якої взяв участь і обком галузевої профспілки (голова – Л.Валевська). В цій профорганізації велика увага приділяється оздоровленню працівників, залученню їх до занять фізкультурою та спортом.

   … На площі перед оперним театром вишикувались 12 команд провідних медзакладів, понад 80 учасників, а також численні групи підтримки. З привітальним словом до них звернулися в.о. голови облдержадміністрації А.Крупський, заступник мера Дніпропетровська І. Зайцева, начальник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації В.Гінзбург, які побажали спортсменам й вболівальникам не тільки перемоги в цих змаганнях, а й постійної активної участі у всіх фізкультурно-спортивних заходах, що буде сприяти посиленню   витривалості та поліпшенню здоров’я і працездатності.

     Медики змагалися у легкоатлетичній та велосипедній гонках, наданні першої невідкладної допомоги та транспортуванні травмованих і навіть у… перегонах із зав’язаними очима на каталках та метанні … шприців. Цікаво, що серед учасників було чимало й керівників, які надавали приклад своїм підлеглим. Так, у велогонці брали участь заслужені лікарі України неодноразовий чемпіон країни головний лікар обласної стоматологічної поліклініки Л.Яловий та заступник голови обласної Ради доктор медичних наук В.Павлов. А серед легкоатлетів були вже згадувана «головлікар» області В.Гінзбург і головний лікар ОКЛ ім. Мечнікова   С.Риженко.

     Тому й не дивно, що команди «мечніківців» і стоматполіклініки були одними з найкращих у всіх видах змагань. Серед лідерів були також команди обласних - кардіологічного центру, дитячої клінічної   та офтальмологічної лікарень, наркологічного диспансеру, об’єднання «Фтизіатрія» та ін. Всі переможці та учасники «Естафети здоровя» отримали дипломи та подяки. Але найбільшою ж для всіх нагородою, звичайно, були сама участь у змаганнях , пристрасть боротьби та емоції, гаряча підтримка колег.

   Додамо також, що, як і в минулі роки, спортивні змагання на одній з центральних площ обласного центру   супроводжувалися також наданням мешканцям міста безкоштовної діагностики та медичних консультацій.

                                             В.Коврига,

зав. прес-центром Дніпропетровського

                                             облпрофобєднання

 

iuuuuu 054

 

iuuu 040

 

iuuuuu 059

 

 

iuuuuu 078

 

iuuuu 079

 

iuuuu 124