IMG 0822

 

Сьогодні, 26 березня, у приміщенні Чернівецької міської ради відбулося урочисте підписання Територіальної угоди між виконавчим комітетом Чернівецької міської ради, президією Чернівецької обласної ради профспілок та Чернівецькою міською організацією роботодавців на 2019-2020 роки.

 

Формалізації тристоронніх відносин між соціальними партнерами на черговий період передувала копітка і змістовна діяльність спільної робочої групи з підготовки пакету нових пропозицій щодо конструктивного партнерства з метою забезпечення нормальної життєдіяльності міста, захисту соціально-економічних і трудових інтересів чернівчан. Угоду підписали секретар Чернівецької міської ради Василь Продан, голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський та голова міської організації роботодавців Стелла Станкевич.

У своєму виступі голова облпрофради Володимир Шкварковський наголосив на важливість укладення тристоронньої міської угоди, головні зобов’язання якої лягли в основу Територіальної угоди про регулювання основних принципів та норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин у Чернівецькій області на 2019-2020 роки, проект якої нині розробляється. На часі також підписання аналогічного документа з містом обласного значення Новодністровськ.

Одним з ключових розділів Територіальної угоди між виконавчим комітетом Чернівецької міської ради, президією Чернівецької обласної ради профспілок та Чернівецькою міською організацією роботодавців визначено зобов'язання Сторін соціального діалогу щодо забезпечення розвитку виробництва, підтримку і розвиток пріоритетних галузей обласного центру, збереження трудового потенціалу. Угода містить низку важливих положень у сфері соціального захисту, охорони праці, забезпечення продуктивної зайнятості та соціального захисту від безробіття, розвитку соціального діалогу в Чернівцях. За словами голови обласної ради профспілок, зобов'язання Угоди передбачають покращення ситуації на ринку праці міста, зокрема зростання середньої заробітної плати працівників, зайнятих в економіці Чернівців, тощо.

 

                           Михайло Лєньков,

                                                     завідувач відділом з питань захисту

                                                     соціально-економічних та духовних

                                                     інтересів працюючих Чернівецької

               облпрофради