IMG 3953

З початком літа в багатьох наших дітей і підлітків з”явилась можливість зміцнити своє здоров”я у відпочинкових закладах. Один з них – лікувально-оздоровчий комплекс “Сокіл” Бурштинської ТЕС на Івано-Франківщині, який функціонує за участю галузевої профспілки.

Зараз тут оздоровлюється 360 хлопчиків і дівчаток. Для 230 дітей придбані путівки Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за 10 відсотків їх вартості. 60 з них – це діти, чиї батьки трудяться на Бурштинській ТЕС. Значну частину пільгових путівок виділено бюджетним організаціям області, зокрема, медичним працівникам, освітянам.

В “Сокіл” прибуло також 47 дітей з Житомирської області за направленням Коростинського територіального комітету профспілки залізничників.

-Адміністрація Бурштинської ТЕС,- розповідає начальник комплексу Михайло Мисів, - постійно дбає про зміцнення матеріальної бази “Сокола”, проведення необхідного ремонту його приміщень. На суму 300 тис.грн. придбано нове кухонне обладнання. 15 тис.грн. витрачено на придбання спортивного інвентаря, стільки – на 3 тренажери для лікувальної фізкультури. Наш заклад поповнився 4-ма новими компютерами, кінопроектором, а в лікувальному комплексі встановлено акрилові ванни.

В “Соколі” також лікуються діти з ослабленим здоровям. Як повідомила лікар Марія Микитка, вони можуть користуватися послугами сауни, електрофорезу, для них готуються соляно-хвойні ванни, озокеритно-парафінові аплікації. І це не повний перелік лікувальних процедур.

В оздоровчому комплексі на належному рівні здійснюється патріотичне виховання. Це відчувають діти з перших днів відпочинкової зміни. Тут запроваджено чимало новацій.

-Надаємо великого значення пропаганді національних традицій, - розповідає заступник начальника закладу Олена Москалець. – Наш оздоровчий комплекс іменується також “Січчю Соколиною”. Загони, сформовані за віковими категоріями дітей, мають назву “куренів”, які очолюють “курінні отамани”. В день відкриття табірної зміни відбувалась урочиста посвята наших вихованців у козачата. Діти ставали на коліно і цілували прапор України. Кожен “курінь” має назву, речівку, його члени одягнуті у футболки певного кольору.

Під час проведення шоу-програми “Крок до зірок” кожен “курінь” представляв свої таланти. Проводяться конкурси на звання “найпотужніший козак”, а серед дівчат – “найпривабливіша козачка”.

Постійно в полі зору вихователів знаходиться фізичне загартування дітей. Вже відбулося відкриття малих олімпійських ігор, до програми яких входять змагання з волейболу, футболу, дартсу, настільного тенісу, шахів і шашок. На території “Соколу” обладнаний басейн, так що діти мають можливість поплавати.

Виховна робота має різноманітні аспекти. Так старший інспектор по профілактичній роботі обласної державтоінспекції Мирослава Болдик спільно з львівським актором-гумористом Леонтієм Бабенком провели театралізований урок по вивченню дітьми правил дорожнього руху, який дуже сподобався вихованцям оздоровчого закладу.

Не забута також і краєзнавча робота. З дітьми проводяться екскурсії до с.Крилоса, центру могутнього в минулому Галицько-Волинського князівства з відвіданням старовинних оборонних валів, місцевого краєзнавчого музею. Подаються наочні уроки вітчизняної історії.

Попереду в дітей немало захоплюючих справ. І вони пишаються, що перебування в “Січі Соколиній” надовго збережеться в їх памяті.

Прес-служба Ради профспілок Івано-Франківської області

IMG 3780