Nesterenko

 

Охорона праці завжди є одним з головних напрямків роботи обласної профспілкової організації харчової, переробної промисловості та суміжних галузей. З цією метою ЦК профспілки уклав угоду про взаємодію з теруправлінням Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області. Відповідно до неї напередодні жнив   спільно з теруправлінням проведено щорічний семінар-навчання керівників підприємств хлібопекарської, переробної та елеваторної промисловості області.

 

Відкрив семінар заступник голови облдержадміністрації В.Нестеренко, який проаналізував стан роботи підприємств галузі та поставив завдання їх керівникам щодо проведення комплексу відповідних робіт по переробці майбутнього врожаю зернових культур.

Значну увагу організатори заходу приділили питанням охорони праці найманих працівників. Про це свідчить кількісний і якісний склад доповідачів з цих питань: начальник теруправління Держгірпромнагляду В.Іванко, а також головні державні інспектори теруправління О.Юрченко та О.Єфіменко, які детально розглянули стан цієї роботи на елеваторах, хлібозаводах та млинах і відповіли на численні запитання учасників семінару. Обговорювались також питання додержання трудового та екологічного законодавства, фітосанітарної ситуації. Забезпеченню виконання законодавства з питань цивільного захисту та техногенної безпеки на виробництві а також взаємодії та вимогам Фонду соціального страхування до роботи підприємств галузі доповіли провідний інспектор головного управління держслужби України з надзвичайних ситуацій в області підполковник В.Ярема і директор управління виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у області Н.Братко.

Проблемам виконання зобов’язань галузевої угоди та колективних договорів підприємств присвятили свої виступи голова правління галузевої організації роботодавців Г.Лічман і голова ЦК Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей А.Тельних. Вони зазначили, що ці документи є правовим важелем захисту економіки підприємств і соціально-трудових інтересів найманих працівників.

Загалом, як показує практика, подібні заходи сприяють забезпеченню умов безпечної праці та профілактиці порушень трудового законодавства, вирішенню інших питань.

Вже стало доброю традицією в ході семінару проводити спартакіаду керівників підприємств. В цьому році вони змагалися з таких видів спорту, як настільний теніс, шахи, шашки, доміно, більярд, дартс. Суддівська колегія, яку очолив голова спортклубу «Харчовик» В.Лелекін, визначила переможців.

Кожному переможцю змагань голова ЦК галузевої профспілки А.Тельних вручив цінні подарунки (спортивний інвентар).

З великим задоволенням після трудового дня учасники семінару прослухали концертну програму творчого колективу під керівництвом заслуженого працівника культури України Олега Рудого, якого в трудових колективах галузі називають «золотим голосом Придніпров’я».

 

                                                                                              О.Левковський,

радник голови ЦК профспілки,

Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання

 

IMG 7147

 

IMG 7195

 

IMG 7219

 

IMG 7177

 

IMG 7236