P1040963

 

 

На Мукачівському стадіоні «Спартак» пройшла перша галузева спартакіада працівників культури Закарпаття. Вона вразила своєю масовістю, високим спортивним духом учасників, рівнем та атмосферою її проведення. На старт цих змагань вийшла 31 команда закладів та установ культури районів і міст нашого краю та обласних організацій галузі - музеїв, театрів, філармонії, навчальних закладів, творчих спілок, інших структур культури – понад 300 учасників. Допомагала в її проведенні Закарпатська обласна рада ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук).

Яскравим дійством стала урочиста церемонія відкриття спартакіади, парад команд - учасниць у різнокольоровій спортивній формі, підготовленій спеціально до спартакіади. Учасників та гостей спартакіади привітали   голова обкому профспілки працівників культури, голова оргкомітету спартакіади Наталія Товтин, начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Юрій Глеба, заступник голови облпрофради Василь Захарець. Відвідав змагання і Мукачівський міський голова Золтан Лєнд’єл.

Оскільки спартакіада культури була дебютною, цього дня були встановлені перші рекорди,які зафіксувала суддівська колегія на чолі із суддею Національної категорії Анатолієм Плєхановим. Перший рекорд у бігу на 60 метрів встановила Сільвія Роспопа з Виногрдівщини, а призерами стали Олександра Ніконова (обласна наукова бібліотека) та Антоніна Федорова (обласна філармонія). У чоловіків на 100 - метрівці трійку призерів склали Олександр Куликов (філармонія), Юрій Орос (Виноградівський район) та Олександр Шимоня (коледж культури). Були зафіксовані перші рекорди галузі і у стрибках в довжину, де найкращими були: у жінок - Надія Тотін (обласна бібліотека для дітей), Сільвія Роспопа, Оксана Молнар (Рахівський район), а у чоловіків - Олександр Куликов, Андрій Голубка (Великоберезнянський район) та Юрій Орос.

В сімейних стартах впевнену перемогу здобула сім’я Мазур з Хуста, яка була найсильнішою в усіх видах триборства. На другому місці – родина Борових (обласний музей архітектури та побуту) на третьому – сім’я Балінт (коледж культури).

В шахах у впертій боротьбі найкращими стали Костянтин Костик (Рахівський район), Володимир Сейкель (Берегово), Сергій Перковський (Мукачево), в шашках – Альберт Хазітарханов (музичне училище), Надія Циганин, Іван Чухта (музей архітектури та побуту).

Призери в настільному тенісі: Світлана Аванесова (Мукачівський район), Мирослава Науменко (Хуст), Надія Марущак (Рахівський район) – у жінок, Іван Марущинець (управління культури ОДА), Олександр Лизанець (музей архітектури та побуту), Костянтин Могилевець (Мукачево) – у чоловіків. І завершили спартакіаду змагання з більярду, де найкращу спортивну форму продемонстрували Олександр Семан (Іршавський район), Іван Рабовський (Виноградівський район), Юрій Олень (Великоберезнянський район).

У загальнокомандному заліку чемпіоном першої обласної спартакіади працівників культури Закарпаття стала команда працівників культури Виноградівського району. На другому місці - спортсмени Закарпатського музею народної архітектури та побуту, на третьому – Ужгородського державного музичного училища імені Д. Задора. Команди – призери нагороджені кубками, грамотами, грошовими винагородами галузевої профспілки, а призери в окремих видах – медалями та грамотами організаторів. Усі діти - учасники змагань з сімейних стартів отримали цінні призи від профспілки працівників культури та обласної ради ФСТ «Україна». Нагороди вручили Наталія Товтин, Юрій Глеба та Анатолій Плєханов. Церемонія нагородження вдало поєднувалася з виступами фольклорного ансамблю з Тячівського району.

Отже, стартова спартакіада працівників культури Закарпаття вдалася на славу.

 

На фото:  

-         Відкриває спартакіаду голова обкому профспілки працівників культури Наталія Товтин;

-         Хліб – сіль – членам оргкомітету;  

-         Фінішують наймолодші;

-         Змагання з легкої атлетики;

-         На п’єдесталі - призери змагань із сімейних стартів;

-        Переможці спартакіади в загальнокомандному заліку разом з організаторами.

 

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

Закарпатської обласної ради профспілок 

 

P1040968

 

P6080995

 

P6081013

 

P1050008

 

P1050023