DSC 0345

8-10 квітня 2019 року у м.Луцьк стартував цьогорічний етап реалізації спільного проекту «Розвиток державного сектору в Україні» між  Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою державних службовців Швеції Fackfӧrbundet ST.

На базі Західного  представництва Центру профспілкових знань Профспілки 61 профспілкових активістів з 10 областей України проходили семінари «Базового курсу навчання». Серед учасників – голови та заступники первинних профспілкових організацій, члени профкомів, члени Молодіжних рад регіональних організацій Профспілки, профактивісти.

Голова Профспілки Юрій Піжук представив увазі слухачів презентацію щодо діяльності Профспілки на сучасному етапі та першочергових завданнях. Були підняті важливі питання щодо необхідності проявів активної громадської позиції профактивістів та  ґрунтовних знань законодавства для захисту спілчан. Також зазначено про важливість застосування сучасних методів профспілкової роботи, зосереджено увагу на питаннях мотивації членства в Профспілці працівників державних установ України.

Тематичні модулі з історії профспілкового руху, організаційної а інформаційної роботи, правового захисту членів профспілки, охорони праці та соціального діалогу, колективно договірної, фінансової роботи, а також психології та особистісного розвитку були представлені фаховими спеціалістами та викладачами. В рамках навчань були застосовані інтерактивні методи викладання, анкетування, обмін думками. Окрім базового курсу, учасникам було запропоновано знайомство з мистецтвом писанкарства та пізнавальні екскурсії легендарним Луцьком.  Також керівництвом Профспілки з учасниками семінару  проведено обговорення назрілих  питань в діяльності первинних профспілкових  організацій.

По завершенню навчання учасники отримали свідоцтва з успішного опанування «Базового курсу навчання профактиву».

Профспілка працівників державних установ України висловлює вдячність адміністрації та викладам підприємства «Навчально-методичний центр» Федерації профспілок Волинської області, та особисто директору- Галині Данилюк, за гостинність та організаційно-технічне забезпечення навчального процесу. Висловлюємо щиру вдячність головам регіональних організацій Профспілки за активне сприяння навчанню профспілковців.

Профспілка працівників державних

установ України