велопробег

1 травня 2019 року на честь святкування міжнародного Дня солідарності трудящих відбувся молодіжний велопробіг. Ініціатором і організатором велопробігу виступила Молодіжний Рада ОПХО. Основна мета заходу - привернути увагу громадськості до питань гідної оплати і охорони праці для молоді, а також до створення велодоріжок та велопарковок у м. Харкові.

У велопробігу взяли участь 35 учасників від молодіжних рад членських організацій ОПХО у віці від 18 років до 35 років (профспілка працюючих інвалідів; профспілкова організація ПАТ Харківський машинобудівний завод "Світло шахтаря"; первинна організація профспілки авіабудівників України на ДП «ХМЗ» «ФЕД»; обласна організація профспілки працівників охорони здоров'я України; обласна організація профспілки працівників культури; Харківський обласний комітет профспілки працівників машинобудування та металообробки; обласна організація профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості; обласна організація профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України; об'єднана профорганізація при ДП «Завод ім. Малишева»; регіональна організація профспілки працівників Національної академії наук України).

Місцем старту та збору учасників був Центральний парк культури і відпочинку імені М. Горького (головний парк Харкова). У цьому місці бере свій початок одна з найпопулярніших і довгих харківських велодоріжок. Далі була проведена фотосесія учасників велопробігу, після якої з вступним інструктажем і регламентом заходу виступив куратор велопробігу Михайло Пелех. Після переклички велопробіг почався. Колону учасників супроводжувала організація «Вело-Харків» в особі Михайла Пелеха, Володимира Кондика, Артема Дюбіна і дві машини патрульної поліції.

Велоколона рушила за маршрутом Парк імені М. Горького - вул. Сумська - Білгородське шосе - Фельдман Екопарк (с. Лісове, вул. Київське шосе, 12). По прибуттю в Фельдман Екопарк нам була запропонована безкоштовна велостоянка під охороною. Після екскурсії по парку учасникам велопробігу надали окрему альтанку, де нагодували гарячою кашею та чаєм. Потім майстер-механік Борисов Ігор В'ячеславович з "Велопрокатік.ком" продемонстрував майстер-клас по правильному догляду і терміновому ремонту велосипеда.

Після переїзду, назад, до Парку імені М. Горького, була проведена перекличка учасників, звіт ведучого, що замикає, а також маршалів велоколони.

Спасибі величезне всім учасникам заходу! Всупереч погодних ... зовсім не сприятливим умовам багато хто прийняв сміливе рішення приїхати і взяти участь у велопробігу. Окреме спасибі членам Молодіжної ради ОПХО, які продемонстрували корпоративний дух і профспілкову солідарність, а головне ще раз довели не тільки свої лідерські якості, але і прихильність до командної роботи!

Артеменко Р. С.,

Голова Молодіжної ради ОПХО