А2

 

Турбуючись про забезпечення духовних, соціально-культурних прав та інтересів трудящих і членів їх сімей, профспілки Харківської області направляють свою діяльність на розвиток аматорської творчості, відродження й примноження надбань національної культури, художньої спадщини українського народу.

З цією метою Об’єднанням профспілок Харківської області був створений проект - Фестиваль майстрів народної творчості «Профспілки Харківщини мають таланти!». Цьогорічний фестиваль відбувся 22 травня 2019 року для студентської та учнівської профспілкової молоді.

            У фойє Центрального Будинку науки і техніки Південної залізниці  була обладнана виставка робіт майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва – переможців та дипломантів Фестивалю у жанрах «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво». А на сцені цього закладу відбувся конкурс творчих колективів та виконавців.

У привітальному слові до учасників та гостей Фестивалю Голова Об’єднання профспілок Харківської області  ТЕСЛЕНКО Сергій Анатолійович підкреслив, що основним завданням профспілок при проведенні Фестивалю – є виявлення та розвиток мистецьких надбань з різних видів народної творчості і надання можливості реалізувати творчий потенціал профспілкової молоді. Перші два заходи, які пройшли під гаслом «Профспілки Харківщини мають таланти», продемонстрували багатогранність творчого потенціалу трудящих та студентської молоді Харківщини. Втретє Фестиваль майстрів народної творчості «Профспілки Харківщини мають таланти!» розпочався у 2018 році і охоплював працюючих членів профспілок і їх сімей. Фестиваль 2019 року є другим етапом і проводиться для профспілкової студентської і учнівської молоді.

Сергій Анатолійович висловив впевненість, що цей захід об’єднає талановиту обдаровану молодь.

Оцінювало учасників Фестивалю авторитетне журі, яке складалось з відомих представників мистецтва і культури Харківської області: заслужені артисти і працівники культури України, керівники та викладачі Харківської державної академії культури,  вищого коледжу мистецтв, художнього училища та інших  закладів.

За результатами конкурсу у жанрах «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво» п’ятнадцять учасників фестивалю отримали Дипломи ІІ та ІІІ ступенів. Переможцями у цих жанрах визначені: Вельма Оксана (Харківське вище професійне училище сфери послуг), Савченко Юлія і Северінова Вероніка (Харківський коледж текстилю та дизайну) - нагороджені Дипломом І ступеню.

Диплом ГРАН-ПРІ Фестивалю у номінації  «Декоративно-прикладне мистецтво» отримали Шаладанова Катерина з Харківського коледжу текстилю та дизайну за роботу «Філософія життя» та Творча майстерня Харківського вищого професійного училища сфери послуг за колекцію одягу «Kupava».

Яскравими і неповторними були виступи творчих колективів і виконавців під час конкурсної програми. Вісім з них отримали Дипломи ІІ та ІІІ ступеню у різноманітних жанрах і номінаціях.

Переможцями Фестивалю визначені: Ансамбль народної пісні «Гердан» та ансамбль естрадного танцю «Парадіз» (худ. кер. Тетяна Шабалтас і Євгенія Калашник) Національного фармацевтичного університету в номінації «Народне музичне мистецтво»; Антоненко Лілія, студентка  Харківського Національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка – у номінації «Сучасне музичне мистецтво, вокал»; ансамбль танцю «Феєрія» (худ. кер. Маргарита Миронова) Харківського національного медичного університету – у жанрі «Хореографічне мистецтво» та Крохмаль Катерина – студентка Харківського державного автотранспортного коледжу в жанрі «Циркове  мистецтво».

Володарями «ГРАН-ПРІ» у Фестивалі майстрів народної творчості «Профспілки Харківщини мають таланти» 2019 року визначені кращі вокалісти  Васил’єва Ірина (Харківський кооперативний торгово-економічний коледж), Даньшов Микита та Зенова Анастасія (Харківський Національний технічний університет сільського господарства ім.. Петра Василенка) і танцювальний народний ансамбль «Радість» (худ.кер. М. Миронова) Харківського національного медичного університету із запальним танцем  «Козаки йдуть».

 Фестиваль майстрів народної творчості «Профспілки Харківщини мають таланти!» 2018\2019 років став справжнім святом краси, чарівності та натхнення, а його учасники вже з нетерпінням чекають зустрічі на майбутньому конкурсі.

 

Матвійчук С.О., провідний інспектор відділу організаційно-статутних питань та зв'язків з членськими організаціями ОПХО

 

А4

 

А5

 

А3