7

 

У період кардинальних й динамічних змін, які відбуваються у нашому суспільстві, все більшої актуальності набуває питання патріотичного виховання дітей. Під час проведення літньої оздоровчої кампанії це завдання виконують позаміські заклади оздоровлення та відпочинку.

Взявши до уваги, що формуванню почуття патріотизму сприяє вивчення історичних подій з подальшим глибоким обговоренням, виконанням творчих завдань, створенням соціальних проектів тощо, Об’єднання профспілок Харківської області заклав ці принципи у проект, присвячений відомому підприємству Харківщини. Під назвою «Солодка веселка» протягом багатьох років на базі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які функціонують за організаційної та фінансової підтримки профспілок, для дітей проводиться спільний проект Об’єднання профспілок Харківської області і ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика». Його мета - патріотичне та естетичне виховання юних українців: стимулювання зацікавленості дітей до історії відомого підприємства Харківщини; виховання поважного ставлення до вітчизняного виробника, як невід’ємної частини українського виробництва; виявлення та розвиток дитячого творчого потенціалу.     

2019 рік - це ювілейний, десятий рік дії проекту «Солодка веселка». Його старт був наданий 11 липня у дитячому оздоровчому закладі «Факел» комунального підприємства «Харківводоканал». Виставка малюнків, плакатів, виробів декоративно-прикладного мистецтва демонстрували знання дітей про основні події, пов’язані із Харківською бісквітною фабрикою, та її продукцією. Творчі виступи були присвячені святковим подіям, у яких співдружність Харківських профспілок і відомого кондитерського підприємства дарує людям щастя і радість.

У своєму привітанні до дітей та педагогічному колективу дитячого закладу Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Анатолійович Тесленко із захопленням висловив думку про позитивний настрій, якій панує у «Факелі», і надихає на творчість його мешканців. Він підкреслив, що соціальний діалог між ОПХО і ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика» (Генеральний директор Коваленко Алла Арестівна) носить не формальний характер і діє постійно: під час новорічних і різдвяних свят за участі харківських профспілок діти отримують святкові солодощі; влітку – для дітей, які оздоровлюються у позаміських закладах Харківської області, проводиться конкурс дитячої творчості «Солодка веселка»; протягом року – інші масові спільні заходи. Основна мета в цієї діяльності - турбота про людей.           

Церемонія нагородження переможців стала яскравою подією всього заходу: діти отримали ексклюзивні Дипломи від Об’єднання профспілок Харківської області і солодощі від Харківської бісквітної фабрики.

За активну участь у спільному проекті ОПХО і ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика» «Солодка веселка – 2019», розвиток юних талантів і виховання поважного ставлення до вітчизняного виробника дитячий заклад оздоровлення і відпочинку «Факел» КП «Харківводоканал» (директор Брусникіна Є.Ю. культорганізатор Шифріна І.Ю.) нагороджений Подякою Голови Об’єднання профспілок Харківської області.

Наприкінці Сергій Анатолійович побажав усім гарного відпочинку і подальших творчих успіхів, а головне – любові у серці: проймаючись любов’ю до своєї родини, до свого міста і оточуючих людей, ми збагачуємо себе і Україну.

Конкурс дитячої творчості «Солодка веселка» триває. Зараз до нього готуються діти інших позаміських закладів. Вихователі надають їм інформаційний історичний матеріал, керівники гуртків створюють умови для реалізації дитячих творчих ідей, а культорганізатори готують масовий захід з фіналу творчого конкурсу «Солодка веселка» за участю усіх талановитих дітей.

Проведення цього проекту дозволяє кожному партнеру - Об’єднанню профспілок Харківської області і ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика» - зробити свій внесок у вигляді конкретних можливостей. І цей спільний внесок виявляється вагомим у процесі патріотичного виховання і турботи про дітей.

 

 

9

 

6

 

12

 

10

 

 

Матвійчук С.О.

Провідний інспектор

організаційно-статутних питань ОПХО