IMG 20190724 100519

 

Полтавська обласна рада профспілок спільно з управлінням Держпраці у Полтавській області провели навчання відповідальних працівників по охороні праці галузевих профспілкових об’єднань, голів первинних профспілкових організацій, голів комісій по охороні праці.

 

         Навчання базувалося на обговоренні та забезпеченні виконання нових законодавчих актів, які були внесені до Закону України «Про охорону праці» з 17 квітня 2019 року.

         Фахово та доступно висвітлив ці питання в своїй інформації завідувач сектору розслідування, аналізу та обліку нещасних випадків та аварій на виробництві управління Держпраці у Полтавській області Анатолій Демченко. Аналізуючи роботу управління Держпраці за перше півріччя 2019 року звернув увагу на травматизм в галузях промисловості та будівництві. Основною причиною нещасних випадків являється відсутність системи попередження травматизму на виробництві.

Виступив на семінарі Латиш Петро Миколайович, голова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України з прикладом розгляду нещасного випадку в галузі з проблемними практичними питаннями до керівників структурних підрозділів , які не дотримуються вимог нормативно – правових актів з безпеки праці, що призвело до настання нещасного випадку. Основною метою навчання мали намір удосконалити знання нормативних актів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності. Виконання   термінів проведення розслідування та ознайомлення потерпілих та членів їх сімей.

         Питання, які були надані лекторам засвідчили, що навчання було корисним і повчальним.

 

 IMG 20190724 100530

                                                         Полтавська обласна

рада профспілок