IMG 3515 1


25 липня ц.р. у Чернівцях на базі спортивного комплексу Чернівецького коледжу будівництва та архітектури Львівського національного аграрного університету за підтримки управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області та Чернівецької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» відбулися відбірні регіональні змагання VII  Всеукраїнської спартакіади «Сила духу», які проводяться серед потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

 

У відкритті змагань взяли участь і привітали їх учасників начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області Андрій Шевченко, директор Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації Віталій Савкін, начальник управління Держпраці в Чернівецькій області Іван Луцак.

Звертаючись до організаторів та учасників змагань, голова Чернівецької обласної організації профспілки працівників лісового господарства, заступник голови облпрофради Володимир Барабах наголосив на важливість цього масштабного спортивного заходу, що пропагує здоровий спосіб життя серед людей, які отримали травми або профзахворювання на виробництві, серед тих, хто втратив здоров’я у процесі трудової діяльності, але не втратив силу духу та віру в себе і своє майбутнє. І Фонд соцстраху, і профспілки, як соціальні партнери, покликані, на його думку, ширше залучати потерпілих на виробництві до активного громадського життя, надавати їм реальну допомогу у психологічній та соціальній реабілітації. Цьому сприятимуть, зокрема, спільні заходи у рамках укладеної нещодавно Угоди про співпрацю між Чернівецькою обласною радою профспілок та виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області.

У напруженій боротьбі пройшли змагання з шести видів спорту: шахи, дартс, настільний теніс, гирьовий спорт, армспорт та бомбаскет. На спортивних майданчиках панувала атмосфера чесної боротьби, завзяття, хорошого настрою та дружньої підтримки членів команд і вболівальників.

         Бронзовим призером змагань стала команда Хотинського відділення Фонду соціального страхування, срібло виборола команда Чернівецького міського відділення, а найвищу сходинку п’єдесталу зайняла команда Кіцманського відділення Фонду. Переможці відбірних регіональних змагань візьмуть участь у фіналі Всеукраїнської спартакіади «Сила духу», який пройде у вересні цього року в м.Ужгороді.

Проведені вже всьоме у Чернівцях змагання стали справжнім святом для потерпілих на виробництві, додали снаги до життя, дозволили повірити у власні фізичні можливості і невичерпну силу духу.  

 

Михайло Лєньков,

завідувач відділом з питань

захисту соціально-економічних

та духовних інтересів працюючих

Чернівецької облпрофради