IMG 20190726 093244

 

Профспілки області вже другий місяць залучені до реалізації міні-проекту “Молодь Чернігівщини обирає медіаграмотне майбутнє”. 25-26 липня в м. Прилуки відбувся черговий захід — семінар-тренінг з основ медіаграмотності. Навчальна група, в основному, складалася з працівників закладів освіти районного центру.

 

Мета тренінгу — сформувати в учасників базові компетенції щодо сприйняття та обробки медійних повідомлень, особливо в період передвиборчих кампаній.

 

Теоретичні та практичні сесії були присвячені наступним питанням: Як розділити факти і судження? Що таке пропаганда? Чому необхідно знати власників ЗМІ та розбиратися в журналістських стандартах? Як уникнути маніпуляційних “гачків” та розрізняти фейкові новини? Які небезпеки приховує цифровий простір та як їх уникнути? Як зробити свій вибір більш усвідомленим та в чому полягає небезпека політичного популізму?

 

Зауважимо, що протягом семінару-тренінгу учасники не оцінювали фаховий рівень та імідж конкретних журналістів, ЗМІ, політиків чи політичних сил, зосередивши увагу на загальних принципах медійної грамотності. Оцінка та вибір залишається за кожним громадянином.

 

Провели захід сертифіковані медіатренери Чернігівського Навчально-методичного центру профспілок Віталій Копиш та Володимир Ковальчук.

 

 IMG 20190726 110447

 

Згаданий Проект реалізовує Молодіжна рада Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, отримавши підтримку в рамках конкурсу «Медіаграмотність для молодих виборців» від Академії Української Преси.

 

Дана ініціатива виконується за підтримки проекту «Медійна програма в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

 

Оргкомітет Проекту також дякує Тетяні Заголій, голові Прилуцької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України за чудових слухачів семінару-тренінгу.


IMG 20190726 132647

 

Віталій Копиш,

керівник Центру освіти "Перспектива" Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області