ох3

17 вересня 2019 року Київська міськпрофрада провела інформаційно-консультативний захід з питань проведення розслідування нещасних випадків та гострих професійних захворювань (отруєнь) на виробництві, оформлення матеріалів розслідування відповідно до вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337.

У заході взяли участь представників членських організацій та підприємств, установ та організацій безпосереднього обслуговування Київської міськпрофради.

При проведені заходу були розглянуті питання щодо змін у процедурі проведення розслідування та обліку нещасних випадків на виробництві, правильності надання та оформлення повідомлення про нещасний випадок, порядку оформлення матеріалів розслідування та акту за формою Н-1 тощо.

Присутнім було надано роздатковий матеріал: вищезазначений Порядок розслідування, журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків (гострих професійних захворювань (отруєнь) на виробництві) (за новою формою згідно вимог Порядку), диск із записами нормативних документів, що стосуються розслідування нещасних випадків, прикладами складання наказу на призначення комісії з розслідування, повідомлення про нещасний випадок, акту за формою Н-1 тощо.

ох4

З метою роз’яснення порушених питань на заході виступили: начальник управління з охорони праці та захисту трудових відносин Київської міськпрофради Пількевич С.В., головний державний інспектор відділу розслідуванння, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Головного управління Дежпраці у Київській області Литвиненко О,О., страховий експерт УВД Фонду соціального страхування України у м.Києві Гриценко В.М., заступник керівника департаменту охорони праці Федерації профспілок України Маціяшко В.А.:

Вважаємо, що проведення даного заходу буде сприяти більш якісному проведенню розслідування нещасних випадків, їх об’єктивності та своєчасності, що підвищить соціальну захищеність потерпілих від нещасних випадків на виробництві.

м3

Київська міськпрофрада