40

Дружньою профспілковою родиною зібралися 17 вересня 2019 цроку профспілкові лідери, керівники установ та організацій соціальної сфери і ті, хто створював Черкаську обласну організацію Профспілки працівників соціальної сфери України.

15 років тому, 22 вересня 2004 року була створена обласна організація Профспілки.
У святкуванні ювілею організації взяли участь ветерани профспілкового руху – делегати першого Установчого з’їзду Профспілки працівників соціальної сфери.
Важливим питанням був вибір голови обласної організації Профспілки, лідера, який зміг би об’єднати працівників соціальної сфери. Такий лідер  був обраний. Головою  стала Веселовська Людмила Василівна. Людмила Василівна, активна, енергійна і творча жінка, яка змогла професійно організувати роботу і згуртувати колектив. І що цей вибір був правильний, довів час. Адже Черкаська обласна організація Профспілки працівників соціальної сфери України стала авторитетною організацією щодо захисту своїх спілчан та однією із кращих в Україні.
На святковому заході Людмила Василівна подякувала всім присутнім за роки активної профспілкової діяльності, пригадала всі ті цікаві напрацювання і здобутки, що вдалося реалізувати. Почесна Голова Профспілки побажала подальшої активної праці, нових звершень і перемог та активної діяльності щодо захисту прав і інтересів спілчан.
Надія Бондаренко, яка була першим заступником голови обласної організації Профспілки розповіла про перші роки становлення організації, перші кроки, цікаві ідеї, перші заходи і свята.

38

Привітання та найкращі побажання передав у своєму відео-вітанні Голова Профспілки працівників соціальної сфери України Володимир Тьоткін, який оцінив роботу організації, як одну із найкращих в Україні. Відео-вітання надіслали колеги Галина Собко із Вінницької та Роман Ящищак із Тернопільської обласних організацій Профспілки.
Приємним сюрпризом для присутніх стало вітання від колективу Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, який 17 вересня відзначав своє професійне свято – День рятівника. Мужні офіцери передали вітальну адресу з нагоди 15-річчя створення обласної організації Профспілки і вручили подарунки кожному присутньому. На згадку про свято обласна рада Профспілки підготувала для всіх учасників сувеніри зі своєю символікою та святковий випуск газети “Допомога, підтримка, захист”.
З ювілеєм обласну організацію Профспілки привітав Руслан Чикало – директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА, який окрім теплих слів на адресу всіх спілчан, вручив подарунок для організації та квіти Людмилі Василівні.
Петро Шевченко – голови Федерації профспілок Черкаської області також привітав спілчан та  вручив профспілковим активістам Почесні грамоти.
Галина Кучер – начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, член обласної та Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України привітала всіх присутніх із 15-річчям організації і розповіла про досвід роботи адміністрації і профспілкового комітету в Умані.
Заступник головного редактора газети «Допомога, підтримка, захист», яку випускає обласна рада Профспілки, директор територіального центру соціального обслуговування Смілянського району Галина Кравченко поділилася своїми враженнями від роботи в Профспілці, згадала як створювався друкований часопис.
15 років відстоюють права та інтереси спілчан профспілкові лідери: Гуртовенко Володимир зі Звенигородського будинку-інтернату, Проців Оксана з Ротмістрівського будинку-інтернату, Жук Людмила зі Смілянського районного терцентру, Нечипоренко Людмила із Тальнівського територіального центру, Гришкова Наталія із Золотоніської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості, Демчук Валентина із Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості та Мізенова Світлана з Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА.
Понад 10 років очолюють первинні профспілкові організації: Бабенко Людмила з територіального центру Кам’янського району, Баклицька Поліна з територіального центру Канівського району, Бацай Наталія з управління соціального захисту населення Маньківської РДА, Гордієнко Жанна із Драбівської первинної профспілкової організації, Гречук Микола з Мокрокалигірського психоневрологічного інтернату, Зажирєлова Алла з управління праці та соціального захисту населення Ватутінської міської ради, Дієва Ніна із Жовтневого психоневрологічного інтернату, Іщенко Ніна з територіального центру Чигиринського району, Клімова Любов з територіального центру Жашківського району, Петрашевич Валентина з Золотоніського психоневрологічного інтернату.

30

Було цікаво почути історії з життя первинних профспілкових організацій, їх голів профкомів, особливо в перші роки становлення первинок.
Присутні щиро подякували Людмилі Веселовській за турботу, увагу та підтримку.
Цікавими були виступи членів Молодіжної ради обласної організації Профспілки, які розповіли про мотивацію профспілкового членства та надали пропозиції щодо розвитку первинок у майбутньому.
Всіх ветеранів профспілкового руху, засновників Черкаської обласної організації Профспілки було відзначено Подякою президії обласної Ради Профспілки, профспілковою виплатою і квітами.
Наталія Дутко, голова обласної організації Профспілки привітала всіх присутніх із ювілеєм та відмітила, що найбільший скарб організації – це її люди, «а люди, що працюють в соціальній сфері найкращі, вони щирі, відповідальні, працьовиті і милосердні» - сказала вона . Саме Профспілка, має стати реальним захисником прав і інтересів людей, важливим інструментом соціального діалогу з роботодавцями. Наталія Дутко подякувала кожному за активну громадянську позицію, багаторічну профспілкову діяльність, плідну співпрацю, любов до людей, гуманізм та небайдужість.
У залі панувала атмосфера теплоти, доброти і любові. Учасники заходу згадували приємні події, передивлялися фото на екрані, спілкувалися і обговорювали перспективи організації. І звичайно, для архіву обласної  організації Профспілки було зроблено колективне фото усіх учасників і творців Черкаської обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України.

За інформацією Центральної Ради Профспілки
                працівників соціальної сфери України