ШМИГАЛЬ

Відбулася робоча зустріч членів Президії Івано-Франківської Ради профспілок області (голова Ігор Басюк) та голів профкомів бюджетоутворюючих підприємств області з новопризначеним головою Івано-Франківської ОДА Денисом Шмигалем та керівниками профільних департаментів, управлінь і служб облдержадміністрації.

Профспілки ініціювали порядок денний зустрічі, серед перших питань – про подальшу співпрацю між ОДА та Радою профспілок області; про заборгованість по заробітній платі та шляхи її ліквідації; питання працевлаштування працівників у зв’язку з реформою в освіті, медицині, державних установах; про сприяння діяльності профспілок при створенні ОТГ, ситуації на проблемних підприємствах, налагодження співпраці з профспілками в питаннях надання правової допомоги для захисту їхніх прав та інтересів через Регіональний центр надання безоплатної вторинної правової допомоги тощо.

Зустріч шмигаль

Відбувся конструктивний діалог в питаннях-відповідях. Профспілчани виокремили найбільш проблемні з їх погляду питання в трудових колективах підприємств, які простоюють, де не платять зарплату, на дорогах, які не ремонтуються, деталізували необхідні спільні за сприяння влади дії на розв’язання проблем, в тому числі загальнодержавного рівня – відновлення виробництва, підняття соціальних стандартів, ведення ефективного Тристороннього соціального діалогу. Ініціювали, щоб на зустрічах в трудових колективах, які проводить голова ОДА, були присутні профспілки. Адже часто адміністрація приховує реальний стан справ.

Денис Шмигаль подякував профспілкам за активну позицію, зазначив, що початок зроблений. А надалі від декларувань і символіки висловив побажання перейти до окремих питань та їх вирішення на рівні профільних департаментів , «щоб мати результат, де є це можливим ». «У питаннях, де мають бути наші узгоджені спільні дії і підтримка –вони будуть», - прозвучали запевняння.

Сторони також підтвердили намір подальшої співпраці у розвитку конструктивного соціального діалогу.

ЗУСТРІЧ

Івано-Франківська обласна Рада профспілок