c04ef4865c3a6dc54b76b5e6850fdd45 preview w440 h290

 

Проблема заборгованості медичним працівникам м. Умані була прогнозованою. Тільки останнім часом розглядалася на комісії з питань заборгованості з виплати зарплати при облдержадміністрації 16.09 за участі керівників медичної галузі області та Умані. На координаційній нараді в голови облдержадміністрації 23.09 профспілки поінформували щодо критичної ситуації з виплати заробітної плати медичним працівникам м. Умані, відповідні доручення голова ОДА Шевченко І.Ю. надав міському голові м.Умані Цебрію О.В. Були почуті завірення про виділення необхідних коштів на черговій сесії міськвиконкому.

26 вересня голова профспілки уманських медичних працівників Єгорова С.В. повідомила про акцію протесту – у людей терпець увірвався. Люди мають нагальні життєві потреби вже сьогодні: харчування, комунальні послуги, діти... працівники заблокували проїзд транспорту у місті.

А вже сьогодні, 27 вересня, на сесії Уманської міської ради депутатами виділені 15млн. грн. на заробітну плату працівників медичних закладів міста. Спільні зусилля – наради, звернення, перекриття доріг – вирішили проблему. У розмові з міським головою Цебрієм О.В. голова Федерації профспілок області Шевченко П.В. подякував за виконання обіцянки даної під час селекторної координаційної наради облдержадміністрації про виділення коштів та пообіцяв підняти проблему збільшення державної субвенції на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери у IV кварталі поточного року. Адже виділені 15млн. грн. з міського бюджету унеможливлюють виконання інших бюджетних програм міста Умані.

Черкаські спілчани виносять питання виплати зарплати працівникам бюджетної сфери в IV кварталі на засідання Президії Федерації профспілок України, яке заплановано на 3 жовтня.

 

1569486849-337


Федерація профспілок Черкаської області