меморандум 1

 

В Закарпатській облдержадміністрації підписано Меморандум про співпрацю між профспілкою працівників державних установ України, Закарпатською обласною державною адміністрацією та Закарпатською обласною радою. На підписанні були присутні голова ОДА  Ігор Бондаренко, виконуючий повноваження голови облради Йосип Борто, голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук та голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників держустанов Діана Гондорчин.

 

Під час зустрічі Юрій Піжук зазначив, що метою цього важливого документу є співпраця і консолідація зусиль сторін, спрямованих на захист трудових прав та соціально-економічних інтересів  працівників підприємств, установ та організацій Закарпатської області, де діють організації Профспілки працівників державних установ України, поглиблення взаємодії в питаннях збереження єдності і цілісності членських організацій Профспілки.

Документом передбачено участь у здійсненні заходів у сфері соціального захисту, зайнятості працівників, умов оплати праці та охорони праці, що спрямовані на відстоювання трудових прав та соціально-економічних інтересів працівників, у тому числі шляхом напрацювання спільних пропозицій та зауважень при опрацюванні проектів нормативно-правових актів, програм соціально-економічного розвитку регіону тощо.
         Під час церемоної підписання Меморандуму йшлося також про забезпечення гідної оплати праці працівників, здійснення систематичного та спільного моніторингу ситуації із оплати праці, виплати інших соціальних допомог, проведення спільних перевірок дотримання трудового та інших видів законодавства. Вживатимуться вичерпні заходи щодо недопущення заборгованості з виплати заробітної плати та внесків на соціальне страхування, ініціювання притягнення винних посадових осіб до відповідальності (боржнків із виплати заробітної плати).

Як наголошувалося, важливим питанням співпраці профспілок з органами державної влади є подальший розвиток соціального діалогу, у тому числі, через укладення колективних договорів в організаціях, підприємствах, установах області, регіональних угод, здійснення контролю за їх виконанням.

Підписання Меморандуму сприятиме посиленню інституційної спроможності місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області, вдосконаленню їх кадрового потенціалу, підняттю престижу державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, покращенню соціального захисту державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування в Закарпатті.

Забезпечуватиметься захист трудових прав працівників при проведенні реорганізації (ліквідації) місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та утворенні об'єднаних територіальних громад на території області, дотримання норм чинного законодавства при вивільненні працівників, пом’якшення негативних наслідків, що з ним пов’язані, запобігання необґрунтованим звільненням. Буде надано сприяння утворенню первинних організацій профспілки, у тому числі, у новоутворених об'єднаних територіальних громадах області.

Меморандум підписали голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко, виконуючий повноваження голови облради Йосип Борто та голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук

            На фото:

– Проблеми соціального діалогу обговорюють (справа наліво) голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко, виконуючий повноваження голови облради Йосип Борто та голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників держустанов Діана Гондорчин;

            – Меморандум підписано!;

меморандум 4

           – Під час підписання Меморандуму про співпрацю з профспілкою;

меморандум 3

           – Фото на згадку.

меморандум 2

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради