IMG 0602

 

У ході цьогорічного проведення профспілками в області Дня дій за гідну працю в Дубровиці відбувся Форум голів первинних профспілкових організацій району, учасники якого було обговорено тему «Соціальний діалог- показник ефективності взаємовідносин між працюючою людиною, роботодавцями та владою». Під дахом районної ради Форум зібрав   представників влади,роботодавців, керівників ОТГ, голів профспілкових освітянських   колективів, профспілчан – держслужбовців, медичних працівників, представників галузей культури, споживчої кооперації, сільгоспвиробників   та інших соціально-активних людей,яким не байдуже,яким буде профспілкових рух завтра і як конкретно ми профспілчани і можемо впливати на його активізацію та оновлення вже сьогодні.

Власне, з цього і почав Форум голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун, висвітливши у своєму вступному слові покрокові дії профспілок області у досягенні критеріїв гідної праці, у ході соціального діалогу в рамках виконання діючої та розроблення нової Територіальної угоди з соціально – економічних питань , залучення до активної співпраці з профспілками народних депутатів від Рівненщини, у збереженні існуючих і створенні за галузевим принципом нових профспілкових організацій в ОТГ,у розширенні інформпростору для висвітлення життя профспілок через традиційні друковані мас-медія і соціальні мережі в Інтернет.

 

IMG 0573

 

 

-Профспілкам в Україні надані широкі права для здійснення їх статутних повноважень,зокрема через контроль за дотриманням владою та роботодавцями законів Про профспілки ,Про працю,положень Генеральної ,галузевих,територіальних Угод, колективних договорів на місцях,зазначив він. - Треба тільки відповідально виконувати покладені на профактивістів у зв’язку з цим обов’язки ,щоб не втратити довіру простих людей,які вірять в силу профспілок, І бачать їх спроможність захистити права кожної працюючої людини.

Під час Форуму відбулось активне обговорення спільних дій профспілчан щодо активізації соціального діалогу в районі,поліпшення соціально-економічного захисту людей праці , справедливого розподілення бюджетних асигнувань,посилення ролі профспілок у у боротьбі проти порушень трудових і соціальних прав дубровичан.

У роботі Форуму взяли участь і виступили: заступник Голови Дубровицької райдержадміністрації - Павло Ващишин,заступник Голови Дубровицької районної ради – Олександр Задорожний.

 

IMG 0563

 

Свої пропозиції з трибуни форуму у його рішення внесли:Лобзун Олена, голова Дубровицької районної профспілкової організації працівників державних установ , начальник служби у справах дітей Дубровицької райдержадміністрації; Пінчук Богдан , голова профкому Осівського навчально-виховного комплексу; Давидюк Петро Петрович, голова обласної організації профспілки працівників культури; Островець Ірина , голова профкому Дубровицького ліцею; Роджин Тамара, голова профкому Колківського дитячого дошкільного заклад, Полюхович Олександра,голова профкому Сварицевицького НВК, Хлебович Федір, голова Миляцької ОТГ,Давидюк Петро,голова обласної організації профспілки працівників культури, Ромець Михайло, голова районної організаці профспілки працівників охорони здоров’я, Боровець Сергій, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я,Твердюк Віра,голова районної організації профспілки працівників освіти і науки.

   Учасники Форуму ухвалили Резолюцію. Відбулось також урочисте підписання Тристоронньої угоди про співпрацю між соціальними партнерами Миляцької ОТГ.

Така ж угода раніше була підписана між соціальними партнерами у Висоцькій ОТГ.

 

IMG 0565

                                                                                                                        

 Тамара Стецюк