hhghgh 260613

 

Президія Федерації профспілок України підвела підсумки VI Всеукраїнського конкурсу на кращого профспілкового лідера-жінку. В номінації «Краща жінка-лідер районної, міської організації профспілки» визнано переможцем голову районного комітету профспілки працівників споживчої кооперації Надвірнянського району С.М.Савуляк..

Трудовий і професійний стаж Стефанії Михайлівни бере свій початок у серпні 1972 року після закінчення Івано-Франківського автотранспортного технікуму. В липні 1974 року, була обрана головою первинної профспілкової організації автотранспортної контори Надвірнянського райспоживтовариства.

У 2005 році уже обирається головою районного комітету профспілки працівників споживчої кооперації, а з 2006 року – членом президії обкому профспілки працівників споживчої кооперації області. В травні 2006 року її обирають головою ревізійної комісії Надвірнянського райспоживтовариства.

Відтоді вона проявила себе, як активний, дисциплінований, цілеспрямований організатор профспілкового руху в системі споживчої кооперації. Роботу районного профкому скеровує на виконання статутних завдань галузевої профспілки, рішень вищих колегіальних органів профспілок України, проявляє першочергову турботу про захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників і ветеранів праці райспоживтовариства.

       Ця робота проявляється при веденні переговорів щодо змісту галузевої угоди. Голова районного комітету профспілки надає допомогу первинним організаціям в укладанні колдоговорів, бере участь у підведенні їх підсумків.

       Стефанія Михайлівна брала активну участь у масових акціях на захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників інших верств населення. Зокрема,вона у травні 2006 року була учасником Всеукраїнської акції профспілок проти підвищення тарифів на газ і комунальні послуги для населення, в аналогічних акціях в м. Івано-Франківську, в 2011р. у Всеукраїнській акції протесту “Профспілки проти бідності".

Завдяки їй в усіх 9 установах, що підпорядковані Надвірнянському райспоживтовариству, створені і функціонують первинні профспілкові організації, які щорічно укладають колективні договори, зобов'язуючи адміністрації дотримуватись законодавства України щодо захисту прав та інтересів працівників, створення їм належних умов праці і відпочинку, забезпечення державного соціального страхування для кожного працівника, трудових колективів підприємств і організацій споживчої кооперації Надвірнянського району.

Працюючи головою ревізійної комісії райспоживтовариства, голова районного профкому постійно контролює стан розрахунків по профспілкових внесках, які за згодою кожного члена профспілки утримуються із його зарплати бухгалтеріями господарюючих суб'єктів, а також за їх використанням.

Заборгованості із виплати заробітної плати і по перерахуванню, утриманих із неї профвнесків, в системі райспоживтовариства вже більше 12 років тому і надалі не допускається. Рівень середньомісячної заробітної плати по Надвірнянському райспоживтовариству щорічно зростає в середньому на 15%.

Голова районного комітету профспілки організовує і координує роботу з молоддю по навчанню, профспілкових кадрів і активу Надвірнянського райспоживтовариства, розвиває рух наставництва в системі.

Профспілковий бюджет використовується для проведення культурно-оздоровчих заходів для працівників та надання їм матеріальної допомоги на лікування, з нагоди ювілейних дат та в разі звернень з інших потреб.

Особливу увагу голова і комітет профспілки приділяє створенню на кожному робочому місці безпечних і не шкідливих умов праці, забезпечення спецодягом і взуттям, а також належними санітарно-побутовими умовами.

Не забуває Стефанія Михайлівна про дозвілля працівників. Адже не проста робота кооператорів вимагає нових сил та енергії. Саме тому організовуються поїздки до історичних пам”яток України. Надвірнянські кооператори побувавли на батьківщині 1.Франка, відвідали Гошівський монастир, здійснили ряд інших екскурсійних поїздок.

Завдяки організаторським здібностям члени профспілки є активними учасниками спортивних та культурно-масових заходів. Команда Надвірнянського райспоживтовариства з міні-футболу зайняла перше місце в обласній галузевій спартакіаді до Міжнародного дня кооперації в 2012 році та третє місце в міжгалузевій спартакіаді, організованій спортивним товариством “Спартак”.

Кожного року до Міжнародного дня кооперації організовується для працівників системи концертна програма за участю аматорських колективів, в тому числі і представників Надвірнянського райспоживтовариства.

Як голова профкому, Стефанія Михайлівна переймається турботою про пенсіонерів. Ветерани споживчої кооперації, весь колектив разом святкують Новий рік і Різдво Христове, 8 Березня, день Перемоги, Міжнародний день кооперації .На відзначення святкових дат було витрачно понад 8 тис. гривень.                                                          Савуляк С.М - член президії обкому профспілки споживчої кооперацій, член ревізійної комісій Ради профспілок Івано-Франківської області. Вона відзначена за сумлінну працю в споживчій кооперації і профспілкових органах Почесною трудовою відзнакою - «Знак Пошани» Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки), Почесною грамотою ЦК профспілки працівників споживчої кооперації України, грамотами правління облспоживспілки та президії обкому профспілки, грамотою облдержадміністрації, почесною грамотою Ради профспілок Івано-Франківської області .

Ці заслужені нагороди є відзнаколю сумлінної та багаторічної праці Стефанії Михайлівни Савуляк, яка постійно докладає багато сил і енергії для вирішення непростих проблем кооператорів.

 

Прес-служба Ради профспілок Івано-Франківської області