DSC03518

 

У Запорізькій області на березі річки Дніпро розташований дитячий оздоровчий заклад «Маяк» ПАТ «Мотор Січ», де оздоровлюються в першу зміну 445 дітей та підлітків працівників підприємства.

         Велику турботу до дитячого оздоровлення проявляє Герой України, президент ПАТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв та профспілковий комітет підприємства, голова Михайло Труш.

         Для повноцінного відпочинку дітей створені всі належні умови. Відремонтовані спальні корпуси, у гарному стані знаходиться харчоблок, плавальний басейн, нові спортивні майданчики, тощо.

         У таборі працюють 10 гуртків за інтересами. Особливою популярністю користується новинка оздоровчого сезону – програма навчання правилам дорожнього руху. Для цих цілей придбано чотирьохколісні машини, спеціальну літературу з правил дорожнього руху, дорожні знаки. Під керівництвом досвідченого інструктора діти відпрацьовують різноманітні ситуації, які можуть трапитись у великому місті.

         Забезпечення безпечної поведінки на дорогах, профілактика дорожньо-транспортного травматизму є однією із основних задач при навчанні дітей, а також формування свідомої поведінки під час всіляких дорожніх пригод.

         До роботи в таборі, який очолює магістр управління навчальними закладами Андрій Задорожний, ретельно підбираються кадри вожатих і вихователів, з якими проводяться заняття в школі вожатської майстерності. Завдяки цьому, заходи, які проводяться, завжди різноманітні та цікаві.

         На базі оздоровчого табору «Маяк» також працює спортивний табір, де відпочивають і тренуються діти із дитячо-юнацької спортивної школи і секцій спорткомплексу ПАТ «Мотор Січ».

         Безпечному відпочинку дітей у таборі приділяється велика увага. Технічний інспектор праці облпрофради з відповідальними службами підприємства здійснюють постійний контроль за виконанням законодавства з охорони праці.

         Голова профспілкового комітету ПАТ «Мотор Січ» Михайло Труш завжди говорить: «Головне – це життя дитини», і працівники оздоровчого табору завжди пам’ятають цю настанову.

         Велика увага приділяється медичному обслуговуванню дітей, з якими працюють п’ять досвідчених медпрацівників, що мають багаторічний досвід роботи.

         Завдяки конструктивній співпраці профспілкового комітету і керівництва підприємства проводиться цілеспрямована соціальна направленість в оздоровленні і відпочинку дітей трудящих ПАТ «Мотор Січ».

 

 

Завідуючий відділом облпрофради

Анатолій Черепєхін

 

DSC03496

 

DSC03509