D1

 

 

У практику роботи президії Дніпропетровського облпрофцентру протягом останніх років увійшло регулярне проведення зустрічей з профактивом безпосередньо у містах і районах області. Ось і нещодавно було проведено День облпрофоб'єднання у невеликому робітничому місті – Вільногірськ на базі профкому місцевого гірничо-металургійного комбінату.

З членами міської координаційної ради голів профкомів підприємств, установ та профактивом комбінату зустрілися голова облпрофоб'єднання Віталій Дубіль, керівники галузевих облпрофорганізацій: металургів і гірників – Ігор Соколов, освітян – Сергій Козорог, медиків – Ольга Валевська, держслужбовців – Зінаїда Бедринець.

Голова облпрофцентру В.Дубіль розповів колегам про основні напрямки діяльності профспілок у співпраці з соціальними партнерами щодо стабілізації економіки, підтримки вітчизняного товаровиробника і посилення соціального захисту трудящих. Але ситуація залишається непростою, тому профспілки б’ють тривогу з приводу кризових явищ (особливо – в ГМК, машинобудуванні, бюджетній сфері), значних боргів із зарплати, загрозливого зростання трудової міграції, деяких сумнівних законодавчих новацій у сфері соціально-трудових відносин. Зокрема, це стосується підготовки нового Трудового кодексу, відміни паперових трудових книжок і переходу на електронний реєстр врахування трудового стажу, перегляду підходів до визначення соціальних стандартів, що стосується кожного працівника. ФПУ, профспілки всіх рівнів висловлюють незгоду з намаганнями урядовців та парламентаріїв вдосконалювати трудове законодавство виключно в інтересах роботодавців, ігноруючи при цьому права людини праці. Профлідер акцентував також увагу на тому, що вирішення цих та інших гострих проблем сьогодення можливе тільки за умови активної, солідарної роботи профспілок всіх рівнів.

Про напружену ситуацію в гірничо-металургійній галузі та дії профспілки поінформував присутніх голова обкому ПМГУ І.Соколов. Мали змогу поспілкуватися з профактивом і його колеги.

Питанням охорони було присвячено виступ головного технічного інспектора праці облпрофцентру Петра Довганенка, а зав. прес-центром Віктор Коврига торкнувся реалізації основних аспектів інформаційної роботи, організації передплати на 2020 р. на газету профспілок області «Позиція» та видань ФПУ.

Перед учасниками зустрічі виступили також запрошені на неї представник місцевої податкової інспекції Олександр Кшенський, директор міського філиалу обласного Центру зайнятості Тетяна Котляр та керівник одного з управлінь міського Пенсійного фонду Олена Сторожко.

Всі виступаючі відповіли також на численні запитання профспілкових активістів.

Голова профкому комбінату, член Міжгалузевої ради профспілок облпрофоб’єднання Федір Клименко розповів про ситуацію на комбінаті, який стоїть зараз на порозі приватизації. І саме з цим пов’язуються тривоги трудового колективу і профспілки за подальшу долю підприємства, завдяки якому свого часу з’явився й, по суті, сьогодні живе й розвивається Вільногірськ. До управління цим дуже важливим для економіки країни, стратегічним підприємством, вважає профлідер, повинен прийти ефективний власник, який би дбав як про перспективи та розвиток виробництва, так і про вирішення соціальних питань.

Унікальна сировина, яка тут виробляється (ільменіт, цирконій та ін.) широко затребувані в хімічній, машинобудівній, електротехнічній та інших галузях. Але технологічний процес цей дуже складний і потребує злагодженої роботи всього трудового колективу, в чому учасники заходу змогли пересвідчитись під час організованої профкомом ВГМК екскурсії по підприємству.

 

D2

 

DS9

 

 

 

Изображение 12043

 

DS

 

DS10

 

 

Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання