woz3

 

28 жовтня Голова Об’єднання профспілок Харківської області  Сергій Тесленко взяв участь у церемонії покладання квітів на Меморіалі Слави в Лісопарку з нагоди 75-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України.

В урочистостях взяли участь керівники області та міста, ветерани війни, військові, правоохороні, громадськість.

Жителі міста у пам'ять про загиблих поклали квіти до Меморіалу Слави в Лісопарку. Також учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання пам'ять воїнів-визволителів і всіх полеглих у роки Другої світової війни.

Довідка. День визволення України від фашистських загарбників відзначають щорічно 28 жовтня згідно з Указом Президента України від 20 жовтня 2009 року. Звільнення України від нацистських завойовників відбувалося силами чотирьох Українських фронтів протягом більш ніж півтора року - з січня 1943 року по жовтень 1944 року. Радянські Збройні Сили на території України здійснили 15 наступальних стратегічних і фронтових операцій, найбільш значущими з яких були Белгородско-Харківська, Донбаська, Дніпровсько-Карпатська, Битва за Дніпро, Львівсько-Сандомирська та Східно-Карпатська. Остання операція завершилася 28 жовтня повним вигнанням окупантів з території України.

 

woz1

 

woz2

 

woz4

 

woz5

 

Об’єднання профспілок Харківської області