Запорізькі профспілки обговорили питання оплати праці

IMG 2140

На засіданні Запорізької обласної ради профспілок основним питанням розглянуто «Про стан   оплати праці в Запорізькій області та роботу членських організацій облпрофради щодо його поліпшення».

В інформації завідуючої відділом соціально-економічного захисту прав та інтересів працівників облпрофради Тамари Белескової було окреслено систематизовані основні статутні завдання профспілок в питаннях оплати праці працівників Запорізької області.

Аналіз даних статистичних спостережень свідчить що рівень тіньової зайнятості в області складає десь 35% працюючих. Такий рівень трудових відносин перешкоджає реалізації ефективної соціальної політики щодо підтримки громадян, які дійсно потребують допомоги з боку держави.

Учасники засідання прийняли відповідну постанову зокрема про солідарні дії ФПУ, галузевих профспілок шляхом участі в акціях протесту, інших дій при відстоюванні конституційних та соціально-економічних прав та інтересів працівників та проведення зборів представників первинних профспілкових організацій.

IMG 2104

IMG 2099