krugl1

До такого висновку дійшли учасники науково-практичного заходу «Урядовий законопроект «Про працю», що відбувся у формі  «круглого столу» 24 січня  в Будинку вчених за участі професорів і доцентів кафедр трудового права вищих навчальних закладів Львова й Хмельницька.

Його ініціаторами та організаторами стали  кафедра соціального права Львівського національного університету ім. Івана Франка, яку очолює професор  Пилип Пилипенко, обласна організація профспілки працівників освіти і науки України (Марія Яцейко), первинна профорганізація Франкового вишу (Юліан Бек), Український центр соціально-правових досліджень, які підписали Резолюцію науково-практичного заходу з понад півсотні пропозиціями, допоненнями і поправками до законопроекту про працю 2708, адресовану Офісу Президента, Верховній Раді, Кабміну з вимогою відкликати ще один законопроект 2681, спрямований проти профспілок.

kruglShvets

В обговоренні законопроектів, що стосуються нового Трудового кодексу України, взяли участь помічники народних депутатів від Львіщини Миколи Княжицького, Наталії Піпи, Миколи Величковського,  дупутати обласної ради, заступник голови Федерації профспілок України Євген Драп’ятий, профспілкові юристи, Сергій Курилкін – від Центрального Комітету освітянської профспілки, голова Об’єднання профспілок Львіщини Роман Дацько, галузеві профлідери області, від обласної організації роботодавців – Михайло Яворський.

kruglgaz

Ольга Лобарчук